Pääministeri Marin huolestunut Venäjän oppositiojohtaja Navalnyin tilanteesta – "Olisi hyvä perin juurin selvittää, mistä on kyse"

Sanna Marin saapui Tampere-talolle – näissä tunnelmissa hän lähtee kolmipäiväiseen koitokseen 5:46
Sanna Marin saapui SDP:n puoluekokoukseen näisä tunnerlmissa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) pitää huolestuttavana sitä, että Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi on koomassa mahdollisen myrkytyksen seurauksena. Venäläiset lääkärit eivät ole löytäneet viitteitä myrkystä, mutta Navalnyin tukijat epäilevät myrkytystä.

– Totta kai asia on erittäin huolestuttava. Seurataan tarkoin, mitä asian osalta ilmenee. Tasavallan presidentti on ymmärtääkseni käynyt keskusteluja myös Venäjän valtiojohdon kanssa. Tämänkaltaisissa tilanteissa olisi hyvä perin juurin selvittää, mistä on kyse, pääministeri Marin kommentoi tilannetta saapuessaan SDP:n puoluekokoukseen Tampereella.

Suomen hallitus ei ole vielä Navalnyin tilanteesta ehtinyt keskustella, mutta tekee niin todennäköisesti myöhemmin.

– Hallitus ei ole siitä (Navalnyin tilanteesta) vielä keskustellut. Meillä on ollut tällä viikolla tasavallan presidentin ja ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan yhteiskokous, mutta tämä tilanne on tullut sen jälkeen. Vielä keskustelua ei ole näin käyty, Marin kertoo.

44-vuotiaan Navalnyin kerrottiin vaipuneen koomaan sen jälkeen, kun hän sairastui äkillisesti lennolla Tomskista Moskovaan torstaina. Lento teki sairastumisen takia hätälaskun Omskiin. Navalnyin puoliso, veli ja tukijoukot ovat kiistelleet venäläisviranomaisten ja -lääkäreiden kanssa siitä, missä oppositiojohtajaa tulisi hoitaa.

Navalnyi on tänään lauantaina kuljetettu Saksaan.

Lue myös:

    Uusimmat