Mainos

Presidentti Niinistö kehuu Suomea: “Täytyy käsittää, että tässä maassa on valtavan hyvä elää”

1:15

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö muistuttaa Suomen menestyksestä kansainvälisissä vertailuissa. Niinistön mielestä suomalaisten vaatimattomuus on vahvuus, mutta omia saavutuksia ei pidä aliarvioida.

Presidentti Niinistö toivoo, että suomalaiset alkaisivat katsoa itseään uusin silmin. Niinistö esitteli tiistaina ohjelmaansa ensi vuoden Suomen 100 -juhlavuodelle. Samalla hän luetteli esimerkkejä kansainvälisistä vertailuista, joissa Suomi on viime aikoina pärjännyt.

– Suomi on maailman vakain valtio, Suomi on maailman turvallisin maa, Suomessa on maailman paras hallinto, Suomessa on maailman riippumattomin oikeuslaitos, Niinistö luetteli, ja jatkoi:

– Suomi on maailman viidenneksi onnellisin maa, Suomi on maailman toiseksi tasa-arvoisin maa. Suomessa on eniten maailmassa inhimillistä pääomaa.

Niinistön mielestä yksi suomalaisten vahvuus on se, että emme ylikorosta itseämme. Oma osaaminen ja menestystekijät sekä sijoittuminen kansainvälisissä vertailuissa pitää kuitenkin tuntea ja tunnustaa.

– Ja täytyy käsittää, että todellakin, tässä maassa on valtavan hyvä elää. Kiitos meidän kaikkien. Mehän olemme tämän tuloksen aikaan saaneet yhdessä, Niinistö muistutti.

Kuninkaalliset vierailevat kesällä

Presidentti vierailee ensi vuonna kaikissa Suomen maakunnissa. Kiertue alkaa Lapista helmikuussa.

Juhlavuoteen kuuluu myös useita vierailuja ulkomaille sekä ulkomaisten valtionjohtajien vierailuita Suomeen. Esimerkiksi kesäkuussa Suomeen saapuu valtionjohtoa kaikista Pohjoismaista, eli Ruotsin, Norjan ja Tanskan kuninkaallisia sekä Islannin presidentti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.