Mainos

Presidentin avustajakunta uusiutui

Presidentinvaihdoksen myötä myös tasavallan presidentin avustajakunta uusiutui osin. Tarja Halonen on ottanut avustajikseen ulkoministeriöstä virkamiessihteerinsä Jarmo Viinasen ja entisen lehdistösihteerinsä, sittemmin Tukholmassa lehdistöneuvoksena toimineen Maria Romantschukin. Tasavallan presidentin avustajana on myös aloittanut Halosen vaalikampanja-avustajana toiminut Sanna Viitanen. Kaikki kolme uutta avustajaa olivat läsnä myös Presidentinlinnassa, kun Halonen tapasi diplomaattikuntaa, valtioneuvoston ja kotimaiset korkeat virkamiehet.

Tasavallan presidentin kansliapäällikkönä jatkaa Jaakko Kalela, joka toimi jo presidentti Urho Kekkosen aikana ulkopoliittisena avustajana. Myös vuodesta 1984 presidentin oikeudellisena avustajana toiminut Martti Manninen jatkaa kansliassa. Presidentinvaihdoksen myötä myös tasavallan presidentin adjutantit vaihtuvat.

Tarja Halosen ensimmäiseksi adjutantiksi siirtyy presidentin entinen toinen adjutantti, everstiluutnantti Mika Peltonen ja toiseksi adjutantiksi nousee majuri Jari Kallio. Uusi kolmas adjutantti on majuri Kim Mattson. Martti Ahtisaaren ensimmäisenä adjutanttina toiminut kommodori Antero Karumaa siirtyy merivoimien esikuntaan. Ahtisaaren avustajista Raino Hassinen palaa ulkoministeriöön ja Matti Kalliokoski jatkaa Ahtisaaren töissä tämän uusissa tehtävissä. (STT) oak 18:06

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.