Mainos

Presidentiksi jälleen valittu Putin - ei täysin yksinvaltias

Pääministeri Vladimir Putinin huikea noin 65 prosentin äänisaalis Venäjän presidentinvaaleissa kertoo sekä todellisesta kannatuksesta että vaalivilpistä, sanoo Aleksanteri-instituutin tutkija Hanna Smith.

Varmoja vastauksia vaalivilppiepäilyihin saadaan vasta myöhemmin, kun kaikki tilastot on saatu tutkittua. Tällä ei kuitenkaan ole vaikutusta - Putin tullaan julistamaan vaalien voittajaksi.

Itse hän ehti julistautua seuraavaksi presidentiksi jo eilen illalla.

– Putin ei ole täysin yksinvaltias, mutta hän edustaa vahvaa valtaeliittiä. Tällä eliitillä on oikeus päättää, mihin suuntaan Venäjä on menossa, Smith sanoo.

Putinin takana oleva Yhtenäinen Venäjä -puolue on kerännyt kaikista puolueista jotain itselleen. Siinä on piirteitä kommunistisista ja äärinationalistisista aatteista, mutta myös hieman konservatiivisuutta.

– Venäjällä voidaan puhua myös aidosti oppositiosta, joka on tätä valtaeliittiä vastaan. Yksittäistä vahvaa puoluetta ei kuitenkaan ole haastamassa eliittiä, Smith sanoo.

Smithin mukaan on positiivista, että näissä vaaleissa on löytynyt todistetusti myös mallivaalipiirejä, joissa kaikki on sujunut laillisesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.