Mainos

Powell: USA:lla ei hyökkäysaikeita muihin maihin

Yhdysvallat ei ole aikeissa hyökätä muihin maihin Irakin jälkeen, kertoi Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell sanoi Pakistanin television haastattelussa.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell vakuuttaa, että Yhdysvallat ei aio hyökätä muihin maihin Irakin jälkeen.

Powell ilmoitti asiasta eilen Pakistanin television haastattelussa. Powellin mukaan Yhdysvalloilla ei ole hyökkäyssuunnitelmaa tai listaa valtioista, joihin aiottaisiin hyökätä.

Powell kuitenkin sanoi Yhdysvaltojen tavoittelevan tilannetta, jossa yksikään maailman valtio ei tue terrorismia tai valmista joukkotuhoaseita.

Vastalauseita sodalle ja amerikkalaishallinnolle

Arabimaiden liitto torjuu kaavailut amerikkalaishallinnosta sodanjälkeisessä Irakissa. Liiton puheenjohtajan Amr Mussan mukaan Irakiin olisi saatava pikaisesti irakilaisjohtoinen hallinto, jonka maan kansalaiset olisivat itse valinneet.

Arabimaiden kannanotto on kohdistettu Yhdysvaltain aikeille perustaa Irakiin entisen yhdysvaltalaiskenraalin Jay Garnerin johtama väliaikaishallinto.

Chilessä koolla olleet lakiasiantuntijat 115 eri maasta puolestaan vaativat YK:lle johtavaa roolia sodanjälkeisessä Irakissa. Juristien julkilausumassa vaadittiin myös Irakin sodan välitöntä lopettamista ja liittouman joukkojen vetämistä pois.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.