Mainos

Powell lopettaa vierailunsa huomenna

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell lopettaa Lähi-idän vierailunsa huomenna. Powellin mukaan neuvotteluissa on edistytty hienoisesti.

Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell kertoi tänään aikovansa päättää vierailunsa Israeliin ja palestiinalaisalueille huomenna.

Yhdysvaltain Kairon-lähetystön mukaan Powell pistäytyy huomenna paluumatkalla Kairossa tapaamaan Egyptin johtajia. Hänen tarkoituksenaan on kertoa neuvotteluistaan Israelin ja palestiinalaisten johtajien kanssa, sanoi lähetystön edustaja.

Powell sanoi tänään, että neuvotteluissa Israelin ja palestiinalaisten välillä on edistytty. Tuloksena ei kuitenkaan ole todennäköisesti tulitaukosopimus, vaan vaatimattomampi lausunto väkivaltaisuuksien lopettamisesta.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat neuvotelleet Israelin ja palestiinalaisten kanssa erillisistä tulitaukojulistuksista. Palestiinalaisten ei kuitenkaan uskota julkistavan omaa julistustaan, ellei Israelin täydellisessä vetäytymisessä Länsirannan kaupungeista edistytä.

Powell kertoi toimittajille Jerusalemissa ennen neuvottelujaan palestiinalaisten kanssa, että amerikkalaisilla ja palestiinalaisilla on ollut "hyviä keskusteluja". Powell sanoi tapaavansa palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin Ramallahissa huomenna.

Virkamiesten mukaan valmisteilla on lausuntoja, joissa osapuolet sitoutuisivat työskentelemään rauhan saavuttamiseksi turvautumatta väkivaltaan.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.