Potkut saanut Miika Juntunen syyttää KPV:n uutta luotsia selkäänpuukotuksesta – osansa kulttivalmentajan vuodatuksessa saa myös seurayhteisö: "Ry vetää toiseen suuntaan ja kiristää"

Kokkolan Pallo-Veikoissa yhteensä kymmenen päivää, kaksi Ykkösen ottelua ja neljä joukkueharjoitusta päävalmentajana toiminut Miika Juntunen tuli sisään kohulla, valmensi kohulla ja lähti seurasta kohulla.

Juntunen on pikapotkuistaan katkera useammallekin taholle KPV:ssä, muttei edustusjoukkueen toimintaa pyörittävälle managerille Matti Laitiselle.

– Ilman Matti Laitista ei olisi KPV:ssä edustusjalkapalloa. Matin ongelma on se, että seurassa on oy ja ry. Nämä ry:n porukat kiristivät, puristivat, ahdistivat ja vaativat Mattia. Täällä on amatöörit ry:ssä ja ammattilaiset oy:ssä. Ry:n väki, joka ei laita tähän lanttiakaan rahaa, arvostelevat, miltä tekeminen näyttää, onko se kivaa ja mukavaa. Oy:ssä ajatellaan liiketoimintaa, Juntunen laukoo.

KPV:n torstaina julkaisemassa tiedotteessa Juntusen kerrottiin joutuneen sivuutetuksi päävalmentajan paikalta mediakohun ja ulkopuolisen paineen vuoksi. Mediakohulla tiedotteessa viitattiin oletettavasti Juntusen vetämistä harjoituksista nousseeseen poruun.

KPV:n mukaan Juntusen vetämä harjoite ei ollut "Kuka pelkää mustaa miestä", vaikka muut juoksivatkin alussa kiinniottajaksi Juntusen valitsemaa ghanalaista Abu Sanunua karkuun.

Juntusen mukaan potkuissa oli kuitenkin kyse muustakin. Hän väittää, että vastarinta seuran sisällä oli välitön häntä kohtaan.

– Ry:n prässi alkoi saman tien, kun minut palkattiin. Matti sai hirveän määrän lokaa niskaansa.

– Kiitän seuraa, seuran faneja ja upeaa puheenjohtajaa, mutta hän on tosi vaikeassa paikassa, kun ry vetää toiseen suuntaan ja kiristää häntä. Sitten vielä joukkueen sisällä on tällaisia ongelmapesäkkeitä.

KPV:n Juniorit ry:n puheenjohtajan Jouko Vierimaan mukaan hän tai muu ry:n johto ei ole millään tavalla ollut vaikuttamassa Juntusen potkuihin.

– Haluan muistuttaa, että kun on seura, jossa on mukana satoja henkilöitä, jokaisella voi toki olla oma mielipiteensä. Mutta päätöksiä tekee ne, joilla on asemansa puolesta vastuu. Juniorit ry:n hallitus ei ole ollut missään keskusteluissa Juntusen suhteen. Oy tekee itsenäisesti omat päätöksensä edustusjoukkueen pyörittämisessä, Vierimaa toteaa.

"Puukko selkään"

Juntusen voimakas termi "ongelmapesäke" viittaa ainakin edustusjoukkueessa valmennusvastuun ottaneeseen Niko Kalliokoskeen.

– (Kalliokoski) veti minulle puukon selkään, Juntunen väittää.

– Olin kymmenen päivää Kokkolassa, hän oli niistä viisi päivää Eerikkilässä valmentajakoulutuksessa. Muun muassa ensimmäisen pelin, toiseen hän tuli paikalle juuri ennen peliä. Hän arvosteli minua eilisessä henkilöstön palaverissa siitä, että hän on ollut kuusi vuotta KPV:ssä ja nyt hänellä on pienin rooli joukkueessa. Hän oli ollut masinoimassa tätä. 

MTV Urheilu ei ole tavoittanut Kalliokoskea kommentoimaan Juntusen väitteitä.

Kokkolan ylpeys majailee tällä hetkellä yhdeksäntenä Ykkösessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja