Kritisoitu HJK-pomo on saanut uhkausviestejä: "Häirinnyt perheeni elämää"

HJK-urheilujohtaja Vesa Mäki paljastaa saaneensa uhkausviestejä: "Se on häirinnyt jopa perheeni elämää" 1:43
HJK:n urheilujohtaja Vesa Mäki paljastaa saaneensa uhkausviestejä: "Se on häirinnyt jopa perheeni elämää"

HJK:n urheilujohtaja Vesa Mäki ja toimitusjohtaja Aki Riihilahti selvittivät seuran päävalmentajasotkua lehdistölle maanantaina. Paikalla oli myös viime viikolla päävalmentajaksi nimetty Ossi Virta, joka nostettiin tehtävään apuvalmentajan paikalta, kun alun perin päävalmentajaksi tarkoitetulla Ferran Sibilalla ei ollut tehtävään tarvittavaa Uefa Pro -lisenssiä.

HJK:n päävalmentajatilanne on ollut alkuvuoden kuumin puheenaihe suomalaisessa jalkapallossa. Alun perin tehtävään palkattu espanjalainen Ferran Sibila ei pystynyt lopulta toimimaan edustusjoukkueen päävalmentajana, koska hän ei päässyt Uefa Pro -valmentajakoulutukseen, joka on vaatimus Veikkausliigassa päävalmentajille.

Viime viikolla HJK ratkaisi sotkuisen tilanteen siten, että apuvalmentaja Ossi Virta nostettiin päävalmentajaksi, ja Sibila puolestaan nimettiin apuvalmentajaksi, joka vastaa joukkueen pelillisen prosessin kehittämisestä.

Maanantaina HJK:n seurajohto ja Virta saapuivat vihdoin lehdistön eteen selvittämään paljon palstatilaa saanutta valmentajasekaannusta. Sibilan palkkauksesta vastannut urheilujohtaja Vesa Mäki myönsi jättäneensä tarkistamatta, pääseekö Sibila todellisuudessa aloittamaan Uefa Pro -kurssia Ruotsissa, kuten tämä oli alustavasti kertonut.

– Saatiin myös selkeä tieto muualta, että Ferran tullaan hyväksymään Ruotsin kurssille, kun tarve sen vaatii. Mutta totta kai meidän olisi pitänyt seurana ja ennen kaikkea minun olisi pitänyt se varmistaa Ruotsin liitosta, että tämä tieto pitää paikkansa. Käsi ylös virheen merkiksi, minun olisi pitänyt se vielä varmistaa. 

– Jos oltaisiin saatu se tieto, että Ferran ei sinne kurssille pääse, olisi ollut mahdollisuus etsiä muita kurssipaikkoja. Nyt kävi näin.

Mäen mukaan Sibila saattaa päästä kurssille aikaisintaan kesällä. Mahdollista on myös, että HJK odottaa vuoden loppuun, jolloin alkaa Palloliiton järjestämä Uefa Pro -valmentajakurssi.

"Häirinnyt jopa minun perheeni elämää"

HJK:hon viime kesänä urheilujohtajaksi palkattu Mäki on saanut valmentajasotkusta runsaasti kritiikkiä niin mediassa kuin kannattajien keskuudessa.

Varmasti olen tehnyt enemmänkin virheitä kuin jättänyt sen yhden puhelinsoiton tekemättä Ruotsin liittoon. Myönnän sen. Koen sen (kritiikin) aika kohtuuttomana. Oliko se Yle, joka kirjoitti, että kaikki on mennyt huonosti, kun olen tullut tänne, Mäki kyseenalaisti.

Tilaisuudessa Mäki paljasti saaneensa myös uhkaavia viestejä kohun aikana.

– Mä olen sellaisessa paikassa, että te saatte jauhaa ja kritisoida minua, mutta mikä ehkä eniten häiritsee, on se, että sen seurauksena olen saanut viha- ja uhkauspostia. Se on tietysti häirinnyt jopa minun perheeni elämää. Se tässä eniten rassaa.

Mäki kertoi saaneensa uhkailuviestejä sähköpostissa ja Whatsappissa. Toistaiseksi hän ei ole vienyt asiaa eteenpäin.

– Eilen juttelin juuri seuran puheenjohtajan (Olli-Pekka Lyytikäinen) kanssa, että tietysti jossain menee raja.

Asiaan otti kantaa myös HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti.

– Hyvä että HJK:sta on keskusteluja ja kritiikkiä saa tulla, se on tosi tervetullutta, mutta sen pitää perustua faktoihin ja sen pitää pysyä kohtuuden rajoissa. Me tehdään tätä yhdessä ja yhdessä kannetaan vastuu, Riihilahti totesi.

Riihilahti kertoi Mäen nauttivan hänen luottamustaan. Toimitusjohtajan mukaan HJK:n valmennuksen ja Mäen onnistumiset mitataan lopulta vasta pelikentällä.

Mäen ydintehtävä on valmentajapalkkauksen ohella hankkia HJK:hon pelaajavahvistuksia. Toistaiseksi virta on vienyt seurasta käytännössä vain poispäin, eikä Noah Pallaksen lisäksi ole saapunut merkittäviä vahvistuksia. Lähtijöitä on ollut viime kauden jälkeen kymmenkunta.

– Vireillä on tietysti koko ajan (pelaajahankinnat). Toivotaan, että tulevina viikkoina saadaan uusia pelaajia jo harjoituksiin, Mäki vihjasi.

Virralla viimeinen sana pelaajavalinnoista ja pelitavasta

Tuore päävalmentaja Ossi Virta korosti tilaisuudessa valmennusryhmän sisäistä yhteistyötä Ferran Sibilan ja Óscar García Rodríguezin kanssa. 

– Edelleenkin tehdään tiiminä töitä.

Tästä huolimatta Virta on vastuussa kokonaisuudesta ja pelaajavalinnoista, kuten Palloliiton lisenssivaatimuksiin on päävalmentajan tehtävään määritelty.

Tällä hetkellä mulla on viimeinen sana, mutta yhteistyössä tehdään päätöksiä, Virta sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat