Potkut saanut Jukka Rautakorpi valittiin huippuvirkaan

Joulukuussa potkut jääkiekon SM-liigassa pelaavan JYPin päävalmentajan paikalta saanut Jukka Rautakorpi on valittu Suomen Olympiakomitean määräaikaiseen huippu-urheiluvastaavan pestiin.

Rautakorven sopimus Olympiakomitean kanssa alkaa välittömästi ja ulottuu vuoden 2024 loppuun asti.

Olympiakomitea on saanut lisätehostamistukea opetus- ja kulttuuriministeriöstä uusien olympialajien huippu-urheilutoiminnan tukemiseksi ja kehittämiseksi erityisesti kohti Los Angelesia 2028. Rautakorven tehtävänä on vastata kehityshankkeen käynnistämisestä ja johtamisesta. Hän on aiemmin toiminut Olympiakomiteassa palloilulajien vastuuvalmentajana vuosina 2015–16.

– Koen olevani etuoikeutettu palatessani takaisin Olympiakomitean huippu-urheiluyksikköön vaikuttamaan suomalaisen huippu-urheilun rakenteisiin ja sisältöihin. Tavoitteenani on luoda lisää yhteistyötä huippu-urheiluverkoston sisälle ja kehittää valmennusosaamista ja urheilujohtamista Suomessa, Rautakorpi sanoo Olympiakomitean tiedotteessa.

– Ajoitus tälle työrupeamalle on optimaalinen, sillä laajan verkoston yhteistyönä on juuri nyt alkamassa suomalaisen urheilun uuden strategian rakentaminen, hän lisää.

JYP vapautti Rautakorven päävalmentajan paikalta juuri ennen joulua. Hänellä oli jyväskyläläisseuran kanssa sopimus kevääseen 2025 asti.

Lue myös:

    Uusimmat