Jättiyllätys: Kari Jalonen palaa Nuorten Leijonien päävalmentajaksi

Suomen miesten maajoukkuettakin valmentanut Kari Jalonen on nimitetty nuorten jääkiekkomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Samalla hän liittyy tiimiin, joka vastaa suomalaisen huippukiekon kehittämisestä.

Jalonen seuraa tehtävässä Antti Pennasta, jonka nykyinen sopimus päättyy keväällä 2022. Kari Jalosen sopimus kattaa nuorten MM-kisat 2023 ja 2024.

Jalonen, 61, valmensi miesten maajoukkuetta kahden kauden ajan vuosina 2014–16. Viimeksi hän valmensi neljä kautta sveitsiläistä SC Berniä ennen vuoden 2020 tammikuussa saamiaan potkuja.

Hänestä tulee osa Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen johtamaa tiimiä, joka vastaa huippukiekon kehittämisestä Suomessa.

– Odotan innolla, että pääsen tekemään töitä kansainvälisen huippukiekkoilun ytimessä ja samalla viemään suomalaista jääkiekkoa eteenpäin. Alle 20-vuotiaiden päävalmentajana tehtävänäni on kehittää ja auttaa Suomen kärkijunioreita, ja samalla tehdä töitä koko Suomi-kiekon eteen yhdessä Jukka Jalosen ja tiimin kanssa, Jalonen sanoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Jalonen kertoo olleensa positiivisen yllättynyt, kun sai nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikariselta kuukausi sitten soiton tehtävästä.

– Asiat etenivät tämän jälkeen nopeasti, sparrasin tehtäväkokonaisuutta myös Jukan kanssa. Päätös oli helppo tehdä, Jalonen kommentoi.

Jääkiekkoliitto loi viime kaudella tiimin, jossa yhden huippu-urheilujohtajan sijaan tehtävät huippukiekon edistämisestä jakaantuvat eri toimijoille. Kahden Jalosen lisäksi siihen kuuluu naisten ja tyttöjen maajoukkueiden vastuuhenkilönä toimivat maajoukkuemanager Tuula Puputti.

Kari Jalonen on voittanut päävalmentajana kaksi Sveitsin mestaruutta, neljä Suomen mestaruutta sekä yhden MM-hopean. Hän valmensi Suomen nuorten maajoukkuetta myös vuosina 1999-2001 saavuttaen MM-hopean.

Jalonen kertoi viime keväänä MTV Urheilun haastattelussa olevansa kiinnostunut palaamaan ajan myötä myös miesten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajaksi.

Lue myös:

    Uusimmat