Matti Heikkisen alaisuuteen neljä uutta huippu-urheiluvastaavaa – joukossa ex-hiihtäjän pitkäaikainen luottomies

4:16
Ex-hiihtäjä nimettiin kesällä johtamaan Suomen huippu-urheilua – tällainen henkilö on Matti Heikkinen

Olympiakomitea nimitti maanantaina neljä uutta huippu-urheiluvastaavaa. 

Johtamismalliaan ja sääntöjään syksyn aikana uudistanut Olympiakomitea on organisoinut myös huippu-urheiluyksikköään uuteen uskoon. 10 vuotta toimineeseen yksikköön nimettiin nyt neljä uutta huippu-urheiluvastaavaa, kun Liisa Ahlqvist-Lehkosuo, Juha Sten, Toni Roponen ja Tommi Pärmäkoski aloittavat tehtävässä 1.1.2023.

Kaikkiaan toimeen haki 77 henkilöä. 

– Hakijajoukko oli kovatasoinen ja hakijoilla oli runsaasti näyttöjä menestyksekkäästä toiminnasta kansainvälisellä vaatimustasolla. Pääsimme valitsemaan neljä erinomaista henkilöä, mutta haluan myös kiittää kaikkia muita tehtävää hakeneita, sanailee yksikön johtaja Matti Heikkinen Olympiakomitean tiedotteessa. 

Heikkinen aloitti tehtävässään syyskuun alussa. Hän korvasi häirintäkohun saattelemana eronneen Mika Lehtimäen

Valituista Toni Roponen astuu tutun henkilön alaisuuteen. Roponen toimi Heikkisen valmentajana tämän lähes kaksikymmenvuotisen hiihtouran aikana. Kaikkiaan Roposen valmennettavat ovat voittaneet 12 arvokisamitalia maastohiihdossa ja ampumahiihdossa. 

Tommi Pärmäkoski on urallaan valmentanut muun muassa F1-maailmanmestari Sebastian Vetteliä. Hän toimii tällä hetkellä Tampereen Tapparan SM-liigajoukkueen fysiikkavalmentajana.

Ahlqvist-Lehkosuo toimi vuosina 2014–2020 Voimisteluliiton huippu-urheilujohtajana. Juha Sten on entinen maajoukkuekoripalloilija, joka on oman pelaajauransa jälkeen toiminut nuorten maajoukkueiden valmentajana ja Korisliigajoukkue Kataja Basketin päävalmentajana. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja