Mainos

Potkitut nokialaiset perustaneet jo 200 uutta yritystä

Työministeri Lauri Ihalaisen (sd.) mukaan matkapuhelinvalmistaja Nokian irtisanotut työntekijät ovat perustaneet jo useita ict-alan yrityksiä.

– Parin viime vuoden aikana on perustettu parisataa uutta ict-alan yritystä pääasiassa Espooseen, Tampereelle ja Oulun seudulle. Näistä useimmat ovat pieniä, yhden tai kahden hengen yrityksiä, mutta määrä on merkittävä, Ihalainen kertoo MTV3 Uutisten nettihaastattelussa.

Hän on varma, että osa näistä yrityksistä on tulevaisuudessa kansainvälisestikin merkittäviä yrityksiä.

– Osa näistä yrityksistä lähtee lentoon ja osa ei. Nuoret ovat osoittaneet, etteivät he anna periksi. Olen varma, että osa yrityksistä on tulevaisuudessa kansainvälisesti merkittäviä yrityksiä. Yrityksissä syntyy ja on syntynyt hienoja ideoita, Ihalainen toteaa.

Hän myöntää, että potkituista nokialaisista on kysyntää myös ulkomailla ja osa heistä onkin siirtynyt ulkomaille työskentelemään. Ihalainen kuitenkin toivoo, että ulkomaalaiset sijoittajat investoisivat Suomeen ja olisivat tukemassa potkittujen nokialaisten yrityksiä.

– Valtioneuvoston jäsenet ovat käyneet keskusteluja investoijien kanssa ja uteliaisuutta on ollut paljon, Ihalainen toteaa.

Hänen mukaansa myös valtio pyrkii tukemaan potkittujen nokialaisten työnsaantimahdollisuuksia. Valtio antoikin Oulun seudulle viime viikolla yli viiden miljoonan euron tuen uusien yritysten perustamiseen ja työpaikkojen luomiseen. Ihalaisen mukaan Oulun seudulla on Nokian jäljiltä tuhatkunta työtöntä ihmistä, "joka on tosi iso määrä".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.