Japani ja Etelä-Korea hakevat kansalaisensa turvaan Wuhanista tilauslennoilla – myös monet muut valmistelevat evakuointeja koronaviruksen vuoksi

Kiina kielsi ryhmämatkat ulkomaille huomisesta alkaen – näin se iskee Lapin-matkailuun 6:51
MTV Uutiset Live: Kiina kielsi ryhmämatkat ulkomaille koronaviruksen vuoksi.

Useat maat hakevat kansalaisiaan pois Wuhanista koronavirustaudin asettaman terveysuhan vuoksi. Tauti on vaatinut jo kaikkiaan yli 100 ihmisen hengen ja sairastuttanut yli 4500 ihmistä ympäri maailman.

Suomi ei harkitse kansalaistensa evakuointia Kiinasta alueilta, joissa ihmishenkiä vaatinutta koronavirusta esiintyy.

Useat muut maat ovat aikeissa evakuoida kansalaisiaan pois taudin vuoksi. Yhdysvallat aikoo tuoda arviolta 240 amerikkalaista pois virusalueelta, mukaan lukien diplomaatteja ja heidän perheenjäseniään.

Japani puolestaan hakee 200 kansalaistaan pois Wuhanista tilauslennolla. Yhteensä 650 japanilaista on kehotettu lähtemään Kiinasta, loput kansalaiset on tarkoitus hakea tilauslennoilla myöhemmin. Etelä-Korea on kertonut lähettävänsä neljä konetta hakemaan 700 kansalaistaan pois virusalueelta.

Myös Intia ja Australia suunnittelevat mahdollista kansalaistensa evakuointia Wuhanin alueelta.

Euroopan valtioista ainakin Ranska on ilmoittanut evakuoivansa maan kansalaisiaan. Britannia kertoo ”pohtivansa kaikkia vaihtoehtoja” Wuhanissa jumissa olevien kansalaisten auttamiseksi.

Maailmanlaajuinen terveysuhka

Viimeisimpien tietojen mukaan koronaviruksen on vahvistettu tarttuneen yli 4 500 ihmiseen ympäri maailman. Tauti on aiheuttanut 106 hengen kuoleman.

Koronavirus on tarttunut Aasiasta jo ainakin Australiaan, Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Euroopassa Ranskaan ja Saksaan. Aasiassa tautia on tavattu muun muassa Thaimaassa, Taiwanissa, Singaporessa ja Japanissa. Japanissa tutkitaan tällä hetkellä ensimmäistä ihmisestä toiseen levinnyttä tartuntaa.

Taudin leviämistä on pyritty pysäyttämään Kiinassa asettamalla rajoitteita liikkumiselle paikoissa, joissa tautia esiintyy.

Taudin alkupisteessä wuhanilaisia on kehotettu olemaan matkustamatta pois kaupungista ja maan juna- ja lentoliikenne sekä julkinen liikenne on suljettu.

Myös esimerkiksi Hongkongin itsehallintoalue on sulkenut väliaikaisesti osan rajanylityspaikoistaan Kiinaan eikä kiinalaisille myönnetä toistaiseksi turistiviisumeja.

Lähde: CNN.

Lue myös:

    Uusimmat