Mainos

Postimees: Virolaiset pyöräilijät pysäytettiin ampumalla

Tallinnaan aamuyöllä saapuneet siepatut virolaispyöräilijät ovat kertoneet yksityiskohtia kidnappauksesta, kertoo virolainen Postimees-lehti.

Heidän mukaansa sieppaajat toimivat ja liikkuivat Libanonin ja Syyrian aluella varsin vapaasti. Paikalliset viranomaiset eivät sieppaajia virolaisten mukaan häirinneet, vaikka virolaisia liikuteltiin kolmen eri piilopaikan välillä sekä Libanonissa että Syyriassa.

Sieppaus alkoi virolaisten mukaan hyvin dramaattisesti.

– Kaikki kävi hyvin nopeasti. Miehet hyppäsivät eteemme tulleesta autosta automaattiaseineen. Yksi luoti ammuttiin jalkojen juureen, miehet kertoivat aamulla tiedotustilaisuudessa Postimees-lehden mukaan.

Virolaisten mukaan sieppaajat käyttäytyivät kuitenkin hyvin. Miehet saivat ruokaa ja halutessaan myös lääkkeitä. Yhden kerran sieppaajat halusivat tietää, onko joku virolaisista juutalainen, sillä paikallisen median mukaan joukossa oli juutalaisia. Kun virolaiset sanoivat, että kukaan ei ole juutalainen, asiaan ei enää palattu.

Siepatut virolaiset asuivat koko kaappausajan seitsemän sieppaajansa kanssa. Sieppaajat lupasivat neljän kuukauden sieppausaikana vapautumista useita kertoja.

Kun vapautuminen lopulta koitti, sekin tapahtui hyvin nopeasti. Sieppaajat veivät virolaiset tuntemattomaan paikkaan, antoivat puhelimen ja sanoivat, että aamunkoitteessa he voivat soittaa tiettyyn numeroon. Virolaiset sanoivat noudattaneensa ohjeita tarkkaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.