Mainos

Postille yli sata uutta Mersua – joukossa biokaasu-Sprinter

Veho toimittaa Postille kuljetustehtäviin hyötyajoneuvoja, joista vajaa puolet on kylmäkuljetukseen sopivia. Lisäksi joukossa on myös biokaasulla toimivia pakettiautoja.

Veho Hyötyajoneuvot toimittaa tänä vuonna Posti Oy:lle yli sata uutta Mercedes-Benz-hyötyajoneuvoa kuljetustehtäviin. Ajoneuvoista reilut 80 on jo liikenteessä ja loput tullaan toimittamaan vielä kuluvan vuoden aikana.

Toimitettavat ajoneuvot painottuvat pakettiautoissa Vito ja Sprinter-malleihin sekä kuorma-autoissa kevyeen jakeluliikenteeseen suunniteltuun Atego-malliin.

Vehon tänä vuonna Postille toimittamista autoista viisi on ympäristöystävällisiä Sprinter NGT -malleja, jotka käyttävät ensisijaisena voimanlähteenään biokaasua. Tämän ansiosta malli soveltuu sekä kaupunkiajoon että maantielle. Täysillä tankeilla auton toimintasäde on jopa yli 1000 kilometriä, jolloin kaasuasemien sijainnit eivät ole niin ratkaisevia.

– Postilla on merkittävä rooli ympäristöystävällisen jakelun ja kuljetuksen kehittäjänä, Postin ajoneuvohankinnoista vastaava päällikkö Juha Sinivuo sanoo.

– Otimme muun muassa ensimmäisten joukossa Suomessa jakelukäyttöön maakaasuautoja jo vuonna 2006, Sinivuo kertoo.

Vajaa puolet Postille toimitettavista autoista on kylmäkuljetusajoneuvoja.

– Nyt hankitut ajoneuvot tulevat käyttöön muun muassa koti- ja laitosateriakuljetuksiin, ruuan verkkokauppakuljetuksiin sekä laboratoriokuljetuksiin, Sinivuo kertoo.

Posti on tehnyt yhteistyötä Vehon kanssa pitkään. Sinivuon mukaan kattava ja toimiva huoltoverkosto sekä yhteistyön sujuvuus olivat tärkeitä tekijöitä ajoneuvotoimittajaa valittaessa.

Lähde: Veho


---

1:03

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.