Mainos

Postilakon tukitoimet laajenevat – nyt mukaan lähtee PAM

Palvelualojen ammattiliitto PAM aloittaa tukitoimet Postin työmarkkinariidan takia. PAM kehottaa kaupan alalla työskenteleviä lopettamaan Postin toimintoihin liittyvien töiden tekemisen lakon aikana ensi viikolla.

PAM kehottaa lopettamaan postin käsittelyn kaupan alan asiamiesposteissa. Osa toimipisteistä menee kiinni ja postin käsittely hidastuu.

PAM käynnistää tukitoimet ensi keskiviikkona kello 6.00 ja ne kestävät perjantaihin puoleenyöhön asti.

PAMin puheenjohtaja Ann Selin näkee Posti- ja logistiikka-alan Unioni PAU:n neuvottelujen tukemisen välttämättömänä.

– Emme voi hyväksyä työnantajien tapaa, jolla he ovat toimineet työehtosopimusneuvotteluissa. Työnantajat ovat halunneet viedä Postin työehdot ja sopimisen sellaiselle tasolle, joka voisi levitä muillekin aloille, Selin sanoo.

PAM arvioi, että tukitoimet näkyvät toimintojen hidastumisena ja joidenkin toimipisteiden sulkeutumisena. Toimet eivät koske hätätyötä eivätkä tehtäviä, joissa ne vaarantaisivat yhteiskunnalle elintärkeitä toimintoja. Posti puolestaan ei vielä torstaina osannut arvioida tarkasti, missä määrin tukitoimet tulevat vaikuttamaan toimipisteiden toimintaan. Posti selvittää tilannetta.

"Postin työriitaan osattomat yritykset tukilakon uhriksi"

Kaupan liitto pitää PAMin tukilakkopäätöstä kohtuuttomana. Kaupan liiton mukaan kuljetusliittojen ja PAMin tukilakot osoittavat, että Suomen työrauhalainsäädäntö on pahasti vanhentunut. 

– Vaikka tukilakot ovat sallittuja silloin, kun ne eivät kohdistu omaan työehtosopimukseen, jossain menee kuitenkin tukitoimien suhteettomuuden raja. Postin työriitaan osattomat kaupan yritykset joutuvat tukilakon uhriksi, sanoo Kaupan liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala tiedotteessa. 

– Pahimmillaan Suomi voi pysähtyä yhden yrityksen työriidan takia, Lavikkala jatkaa. 

Työkiistan osapuolet neuvottelivat edelleen torstaina. Valtakunnansovittelija Minna Helle kertoi twitterissä, että osapuolten näkemykset ovat yhä kaukana toisistaan. 

Sovittelu jatkuu perjantaina aamupäivällä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.