Possupata ja kanelikermavanukas

Possupata

  • 400 g porsaanpaistikuutiota
  • 2 sipulia
  • 4 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 dl hillosipuleita
  • 2 omenaa
  • voita tai öljyä
  • 1 l lihalientä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 6 maustepippuria
  • suolaa

Ruskista lihat padassa voissa tai öljyssä. Lisää jauhot, sekoita hyvin ja lisää tomaattipyree sekä mausteet. Pese ja kuori juurekset ja pilko ne mukavan kokoisiksi paloiksi. Lisää ne pataan ja kaada päälle lihaliemi. Jätä pata hautumaan noin tunniksi. Lisää haudutuksen loppuvaiheessa kuutioidut omenat. Anna vielä hautua hiljalleen muutamia minuutteja ja tarkista maku.

Kanelikermavanukas

  • 3 dl maitoa
  • 3 dl kermaa
  • 100 g sokeria
  • 1 kanelitanko
  • ½ tl kanelijauhetta
  • 1 liivate

Laita liivatte kylmään veteen likoamaan. Sekoita kaikki muut aineet kattilassa ja lämmitä kiehuvan kuumaksi. Purista vesi pois liivatteesta ja lisää kuumaan kerma-maitoseokseen. Siivilöi ja kaada annosmaljoihin ja anna hyytyä viileässä. Tarjoa pakastemarjojen kanssa.

Resptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat