Mainos

Positiivinen raskaustesti paljastui joksikin aivan muuksi – nainen joutui ”synnyttämään” syöpäkasvaimen

Entuudestaan yhden lapsen äidin sydän särkyi, kun hänen toinen raskautensa paljastui syöväksi. Lapsen sijaan nainen joutui synnyttämään vatsastaan löydetyn kasvaimen.

Seitsemännellä raskausviikolla ultraäänitutkimukseen mennyt skotlantilainen Lauren Knowles, 27, joutui rankan tilanteen eteen, kun lääkärit kertoivat, että hänen lapsensa olikin tappava sairaus. Rutiinitarkastuksessa naisen vatsasta paljastui sikiön sijaan syöpäkasvain.

– Kasvain kasvoi kohdussani lapsen tavoin ja tuotti hormoneja, jotka saivat raskaustestin näyttämään positiivista, Knowles kertoo. 

Välittömästi aloitetuista kemoterapiahoidoista huolimatta syöpäkasvain jatkoi kasvamistaan, kunnes viikkojen kuluttua tapahtui jotain yllättävää.   

Raskautta varjosti pelko tapauksen uusimisesta

Eräänä päivänä kovista vatsakrampeista kärsinyt nainen alkoi tuntea samanlaista painetta kuin synnytyksessä. Sairaalaan vessaan rynnännyt nainen huomasi pian synnyttäneensä vessanpönttöön päärynän kokoisen syöpäkasvaimen.

– Massa oli samankokoinen kuin 17-viikkoinen sikiö, joten kasvain oli todella suuri työnnettäväksi ulos ilman apua, Knowles kertoo.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Suuri helpotuksen tunne pyyhkäisi ylitseni, sillä tiesin sen olevan ohitse. Tunsin kiitollisuutta siitä, että kasvain oli vihdoin ulkona minusta.

Lääkärit suosittelivat molaarisesta raskaudesta kärsinyttä naista odottamaan vuoden ajan ennen uuden raskauden yrittämistä. Kolme kuukautta lääkäreiden asettaman aikarajan jälkeen Knowles tuli jälleen raskaaksi. Raskautta varjosti kuitenkin pelko siitä, että kauhukokemus toistuisi uudelleen.

– Koko raskausajan pelkäsin, että se tulisi olemaan jälleen molaarinen, enkä kyennyt nauttimaan vatsassa kasvavasta lapsesta, nainen kertoo.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kun menimme ensimmäiseen ultraäänitutkimukseen ja saimme nähdä vauvamme sydämemme lyövän, en pystynyt lopettamaan itkemistä, sillä tiesin sen olevan tällä kertaa todellista.

Nainen haluaa omalla esimerkillään antaa toivoa siitä, että epätoivoisimmaltakin tuntuvan tilanteen keskellä ei kannata menettää toivoaan. Vastoinkäymisistä huolimatta Knowles elää nyt onnellista perhe-elämää miehensä ja kahden lapsen kanssa. 

Lähde: Independent

***

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.