Mainos

Porvoon yöllinen siltakauhu olisi voinut päättyä toisin: "Vaaratilanne ollut olemassa" – näin korkealta ihmisjoukko molskahti veteen

0:17

Viisitoista ihmistä joutui veden varaan myöhään lauantai-iltana hieman ennen puoltayötä, kun laiturille johtanut kävelysilta kääntyi ympäri Porvoossa.

Onnettomuus tapahtui Porvoon Vanhan sillan kupeessa sijaitsevalla kävelysillalla, joka vie Porvoonjoessa kelluvalle ponttoonilaiturille. Kävelysilta oli kiepsahtanut ympäri, kun ihmiset olivat hakeutuneet samaan reunaan sillalla.

Kaikki veden varaan joutuneet 15 ihmistä olivat jo päässeet omin avuin rantaan, kun pelastuslaitos saapui paikalle, kertoo päivystävä palomestari Petri Lyttinen Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Veteen pudonneista yksi oli Lyttisen mukaan hieman kolauttanut päätään. Ketään ei kuitenkaan täytynyt viedä paikalta ambulanssilla tarkastettavaksi.

Veteen pudonneiden lisäksi noin 15 ihmistä jäi kävelysillan kiepsahtamisen jälkeen jumiin ponttoonilaiturille. He ehtivät olla jumissa laiturilla puolisen tuntia, kunnes heidät autettiin pelastuslaitoksen veneellä rantaan.

Sillan toinen pääty romahti jokeen

Sunnuntaiaamuna ei ollut tiedossa, miksi kävelysilta oli pettänyt. Lyttisen käsityksen mukaan sillan pitäisi normaalisti kestää tilanne, jossa 15 ihmistä hakeutuu sillan toiselle reunalle. Hänen mukaansa silta oli jostain syystä päässyt liikkumaan paikaltaan ja sitten kääntynyt ympäri.

Lyttinen arvioi, että ihmiset olivat pudonneet jokeen noin puolentoista metrin korkeudesta.

– Jos 15 henkilöä putoaa veteen, niin siinä on mahdollisuus loukata itsensä jopa pahastikin, Lyttinen sanoo.

Irtosi paikaltaan

Onnettomuudessa kävelysillan rannan puoleinen pääty oli irronnut paikaltaan ja romahtanut veteen. Toistaiseksi ei ole tiedossa, olisiko kävelysilta romahtaessaan voinut osua veteen pudonneisiin ihmisiin.

– Syväähän siinä ei ole, mutta ei se kovin kummoista iskua päähän tai muualle tarvitse, että menettää vaikka tajuntansa. Toki siinä on vaaratilanne ollut kyllä.

Lyttisen mukaan Porvoonjoessa ei ole tähän aikaan vuodesta juuri virtausta, vaikka keväällä joen virtaus voi olla kova.

Jokeen pudonneet 15 ihmistä olivat samaa seuruetta, johon kuului sekä miehiä ja naisia. Lyttisen käsitys on, että kaikki olivat aikuisia. 

Laituri on suosittu illanviettopaikka

Lyttinen kertoo, että kävelysillan päässä olevaa ponttoonilaituria kutsutaan Porvoossa tykkilaituriksi, sillä Vanhan sillan vieressä on tykki muistomerkkinä. Laiturilla pysähtyy Porvoonjoessa seilaavia risteilyaluksia. Itäväylä-lehden mukaan tykkilaituri on myös suosittu illanviettopaikka.

Sunnuntaiaamuna sillan toinen pääty oli yhä vedessä, ja paikka oli ympäröity pelastuslaitoksen eristysnauhoilla.

Pelastuslaitos aikoo tarkastaa sillan rakenteet. Sillan kärsimistä vaurioista ja tarkastustoimien aikataulusta ei ole vielä tietoa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.