Teinipojat pelastettiin Aurajoessa ajelehtivalta jäälautalta Turussa – katso video operaatiosta: "Ei tule ihan heti tällaista mieleen"

Teinipojat pelastettiin Aurajoessa ajelehtivalta jäälautalta Turussa 1:07
Katso helikopterista kuvattu video pelastusoperaatiosta.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai perjantaina alkuillasta hieman erilaisen pelastustehtävän, kun kaksi nuorta oli jäänyt kiipeliin Turun Aurajoessa seilaavalle jäälautalle.

Kaksi teini-ikäistä poikaa oli perjantaina kävelemässä Aurajoen jäillä, kun jäälautta oli irronnut rannasta ja lähtenyt ajelehtimaan virran mukana, kertoo päivystävä paloesimies Tarmo Katajamaa.

Pojat pelastettiin usean partion voimin. Aluksi heidän luokseen ui pintapelastaja, minkä jälkeen heidät kuljetettiin lautalta rannalle pelastusveneellä yksitellen.

Vaikka tilanne olikin uhkaava, ei suurempaa vahinkoa syntynyt. Jäälautta kesti teinien painon ja pelastusoperaation.

– Lähes kuivin varpain pojat pääsivät tilanteesta, Katajamaa kuvailee.

Paikalle oli myös kutsuttu Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivue, jonka helikopteri oli valmistautunut tarvittaessa pelastamaan pojat ilmateitse. Sitä ei lopulta tarvittu, mutta operaatio kuvattiin helikopterista. Voit katsoa videon artikkelin alusta.

Ihan joka kevät ei ihmisiä jouduta pelastamaan jäälautoilta, varsinkaan Aurajoesta.

– Ei tule ihan heti tällaista mieleen. Heikoille jäille ihmiset tahtovat aina mennä, mutta jäälautalta pelastamista en muista, Katajamaa sanoo.

Paloesimiehen mukaan viimeisetkin jäät ovat Aurajoelta pitkälti lähteneet, ja rannikonkin jäät alkavat olla sen verran heikkoja, ettei niille enää ihmisten kannata mennä.

Lue myös:

    Uusimmat