Mainos

Hengenvaarallista ilkivaltaa Porissa: Ekaluokkalainen Taneli ja hänen äitinsä meinasivat törmätä pyörätien yli vedettyyn ansaan – ”Kuka tällaista tekee!”

Porilainen Pirjo Seikkula ja hänen ekaluokkalainen poikansa olivat eilen vähällä törmätä vaaralliseen esteeseen, joka oli viritetty Maantienkadun alikulkukäytävän yli. Pahimmassa tapauksessa edessä olisi voinut olla pudotus junaradalle.

Porin Käppärässä asuva Pirjo Seikkula joutui eilen poikansa Tanelin kanssa pahaan läheltä piti tilanteeseen pyöräillessään elokuvista kotiin noin kello 17. Vesitornin vieressä kulkevan Maantiekadun sillan alle, pyörätien yli, oli nimittäin vedetty kuormaliina, johon törmääminen olisi voinut aiheuttaa pahaa jälkeä.

Liinan huomasi edellä pyöräillyt Taneli-poika.

– Olin varoittanut häntä onneksi vähän aiemmin, ettei hän lähde kaahailemaan alamäessä ja jyrkässä kaarteessa. Vauhti nousee siinä kohtaa helposti aika kovaksi. Onneksi hän sen verran malttoi ajaa rauhallisesti, että vauhtia oli tarpeeksi vähän. Sen ansiosta hän sai pyörän juuri pysäytettyä ennen estettä. Mutta kyllä se aika lähellä oli, Seikkula kertoo.

Este oli pikkupyörän ohjaustangon korkeudella

Kuormaliina oli Seikkulan mukaan vedetty pyörätielle noin metrin korkeudelle. Jos pikkupyöräilijä olisi ajanut siihen, se olisi Seikkulan arvion mukaan osunut pyörän sarviin tai mahdollisesti ylävartaloon.

Seikkula arvioi, että liina oli vedetty pyörätielle vain vähän aiemmin, koska kukaan muu ei ollut sitä ehtinyt nähdä tai poistaa.

– Kohta on hyvin vilkasliikenteinen, eikä liina ole voinut olla siinä kovin kauaa. Kyllähän sen olisi kuka vain pois ottanut, jos olisi siihen osunut. Onneksi sen huomasimme me, jotka tulimme kohtaan hiljaisella vauhdilla. Hetken ehdin itse miettiä sitäkin, onko paikalla jokin työmaa, kuten siltaremontti, mutta silloin liina ei olisi ollut niin vaarallisesti asetettu. Eli kyllä se ihan kiusallaan on siihen laitettu, Seikkula pohtii.

Seikkulan mukaan paikka on lisäksi huonosti valaistu.

– Pimeällä se olisi ollut tosi vaarallinen. Paikalla on vielä syvä pudotus junaradalle, jos liinaan törmännyt olisi lentänyt aidan yli.

"Kuka näitä tekee?"

Säikähdyksestä selvittyään Seikkula soitti hätäkeskukseen.

– He neuvoivat ottamaan kuormaliinan irti ja mukaan kotiin. Lisäksi he kirjasivat tiedot ylös poliisia varten. Liinan sainitse irti ihan käsivoimin, vaikka se oli solmittu kiinni suhteellisen tiukasti. 

Vastaavanlaiseen ilkivaltaan Seikkula ei ole alueella aiemmin törmännyt.

–Olemme asuneet täällä pitkään ja paljon kuljemme pyörällä, mutta tällaisesta emme ole kuulleet.

Tekijästä Seikkulalla ei ole mitään tietoa. Hän hämmästelee teon motiivia.

–Tämä on ihan uskomatonta: kuka näitä tekee, Seikkula huokaa.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Satakunnan Kansa.

Korjaus kello 19:29: Otsikkoa muokattu. Kyseessä ei ollut vaijeri, kuten otsikossa aikaisemmin kerrottiin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja