Mainos

Porvoon sieppauksesta vuosien tuomio - "julma ja nöyryyttävä tekotapa"

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut 22-vuotiaan Roland Azisehin kolmen ja puolen vuoden ehdottomaan rangaistukseen Porvoossa tammikuussa tapahtuneesta sieppauksesta.

Aziseh sai rangaistuksen törkeästä vapaudenriistosta, ryöstöstä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Lisäksi mies joutuu maksamaan nuorelle naisuhrilleen korvauksia reilut 11 000 euroa muun muassa kivusta ja kärsimyksestä.

Oikeus perustelee kolmen ja puolen vuoden vankeusrangaistusta muun muassa sillä, että vapaudenriisto on ollut tekotavaltaan julma ja nöyryyttävä ja ollut omiaan aiheuttamaan uhrissa pelkoa.

Lisäksi teon vahingollisuutta lisää se, että siepattu nainen oli täysin ulkopuolinen ja häneen on kohdistettu sekä väkivaltaa että sen vakavaa uhkaa.

Aziseh sieppasi naisen autonsa kyytiin tammikuun alussa, kun nainen oli palaamassa töistä kotiin. Aziseh ajelutti sidottua naista viisi tuntia ympäri Porvoota ja vaati tältä rahaa. Nainen pääsi vapaaksi, kun poliisi löysi hänet rutiinitarkastuksessa sieppaajan autosta.  

Naisen mukaan Aziseh kuristi ja uhkaili sieppauksen aikana muun muassa tappamisella ja raiskaamisella. Aziseh itse kiisti tämän ja myönsi oikeudessa vain perusmuotoisen vapaudenriiston. 

Oikeus kuitenkin katsoi naisen kertomuksen uskottavammaksi ja yhtyi syyttäjän näkemykseen törkeästä vapaudenriistosta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.