Portugalista kajahti tyly näkemys: Cristiano Ronaldon tai päävalmentajan lähdettävä maajoukkueesta – "Se jättää epäilyksiä"

Cristiano Ronaldon MM-haaveet murskaantuivat – Portugalin supertähti murtui kyyneliin 0:38
Katso videolta: Cristiano Ronaldo poistui MM-areenalta ennen muuta joukkuetta.

Portugalin MM-kisat päättyivät Qatarissa puolivälierävaiheeseen joukkuen koettua 0-1-tappion Marokolle. Suuri kysymys kuuluu, että jatkaako supertähti Cristiano Ronaldo maajoukkueessa. Portugalin entinen maajoukkuepelaaja Rodolfo Reis uskoo, että joko Ronaldo tai päävalmentaja Fernando Santos lähtee maajoukkueesta.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Vaikkakin Portugalin MM-turnaus päättyi puolivälieräpettymykseen, on joukkue saavuttanut paljon vuonna 2014 päävalmentajana aloittaneen Santosin peräsimessä. Portugali voitti vuonna 2016 Euroopan mestaruuden ja kaudella 2018-2019 Kansojen liigan. MM-kisoissa suurena puheenaiheena oli Ronaldon ja Santosin välit.

Ronaldo onnistui maalinteossa joukkueen avausottelussa kyseenalaisesta rangaistuspotkusta, mutta sen jälkeen peliesitykset eivät olleet samalla tasolla. Ronaldo penkitettiin neljännesvälierään, jossa hän pelasi reilun vartin. Tappiollisessa Marokko-ottelussa Ronaldo tuli kentälle toisen puoliajan alussa. Ronaldo poistui molemmissa pudotuspeliotteluissa pukusuojiin ennen muuta joukkuetta.

37-vuotias supertähti ei ole toistaiseksi kommentoinut, jatkuuko ura maajoukkueessa. Reisin mielestä vaikuttaa siltä, että Santos tai Ronaldo lähtee maajoukkueesta.

– Se on vaikea tilanne. Minusta vaikuttaa siltä, että Fernando tai Cristiano jää. Hänellä (Fernando Santos) on edellytykset jatkaa tehtävässään MM-kisojen puolivälieräpaikan ja Euroopan mestaruuden myötä. Nyt hänen tulevaisuuden suhteensa Ronaldoon jättää minulle epäilyksiä, Reis sanoi.

Santos tuskin lähtee maajoukkueesta helpolla. Taustalla painavat maajoukkueessa saavutettu menestys sekä portugalilaisen irtisanomisen kallis hintalappu. Santosin sopimuksen purkaminen voisi maksaa yli seitsemän miljoonaa euroa Correio da Manhã -lehden mukaan.

Reisiltä kysyttiin, minkälaisena hän näkee Ronaldon roolin Portugalin maajoukkueen uuden sukupolven kanssa.

– Rooli voi olla todella tärkeä, jos hän ymmärtää, että olet pian 38-vuotias. Jos ymmärrät, että et aina ole avauskokoonpanossa, haluat auttaa maajoukkuetta ja nuoria pelaajia, etkä ole maailmaa vastaan. Jokainen asia, jonka sanot, ei tarkoita, ettet pitäisi hänestä. Ihmiset voivat kommentoida, mutta he eivät ole vihaisia. Kaikilla on kunnioitusta häntä kohtaan. Siitä tulee ongelma, jos ei pääse tästä tilanteesta yli, Reis totesi.

Ronaldo sanoi syyskuussa, että hän haluaa pelata kahden vuoden päästä EM-kisoissa Saksassa. Ronaldon sisko Katia Aveiro kirjoitti Portugalin putoamisen jälkeen Instagramissa, että 41 vuoden ikä on elämän parasta aikaa vihjaten Ronaldon mahdolliseen esiintymiseen Pohjois-Amerikassa järjestettävissä MM-kisoissa. Ronaldo on tuolloin 41-vuotias.

Katso pääkuvan videolta kyynelehtivän Ronaldon toistaiseksi viimeinen poistuminen MM-näyttämöltä. Alla olevalla videolla Ronaldon poistuminen kentältä muun joukkueen juhlimassa neljännesvälieriän murskavoittoa Sveitsistä.

Ronaldo kävelee tyynesti pois kohti pukukoppeja muiden juhliessa 0:26

Lue myös:

    Uusimmat