Mainos

Pörssikatsaus

Teknologiaosakkeet ja UPM-Kymmenen osakkeella iltapäivällä solmittu iso kauppa toivat piristystä Helsingin pörssiin.

Pörssi

Teknologiaa meni kaupaksi niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin sijoittajille. Kaupankäynnin päätteeksi Hex-yleisindeksi näytti pistelukua 14722, mikä on 2,2 prosenttia perjantaista ylempi.

Kokonaisvaihtoa oli koossa jälkipörssiykkösen päätteeksi 815 miljoonaa euroa, josta Nokian osuus oli reilut viisisataa miljoonaa euroa ja UPM-Kymmenen osuus vajaat 90 miljoonaa euroa. Nokian painoarvosta rajoitettu portfolioindeksi näytti puolen prosentin parannusta. Teknologiatoimiala vahvistui kaikkiaan kolme prosenttia.

Toimialaa nostivat mm. Nokia, jonka hinta päättyi 5,5 euroa perjantaista paremmaksi 182,50 euroon ja laskutusohjelmistoihin erikoistunut Comptel, joka kallistui yli 14 prosenttia 87 euroon, mikä on osakkeen uusi ennätys.

Comptelin hyödyksi koitui sen yhteistyösopimus brittiläisen Geneva Technologiesin kanssa. Perlokselle tuli hintaa lisää lähes 11 prosenttia 36 euroon. Raision perjantaina antama tulosvaroitus painoi osaketta tänäänkin, ja osake halpeni yli kahdeksan prosenttia 3,23 euroon. Kemira putosi niin ikään lähes yhdeksän prosenttia 6,12 euroon.

Metsätoimialaa veti alaspäin Metsä Tissue ja metallitoimialaa painoivat Metso ja Ponsse. Metsäosakkeet laskivat keskimäärin 0,9 prosenttia. UPM-Kymmenen hinta heikentyi 0,6 euroa 37,20:een, vaikka Merita välitti yli kaksi miljoonaa osaketta 37,7 euron hinnalla.

Metalli- ja konepajatoimiala syveni prosentin ja pankkiosakkeet taipuivat 0,2 prosenttia.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.