Mainos

Pörssi reippaassa nousussa

Helsingin pörssissä kaupankäynti päättyi 3,69 prosentin reippaassa nousussa ja Hex-yleisindeksi oli pisteluvussa 5457,62.

Portfolioindeksi, josta on laskettu Nokian painoarvo pois, oli 2,6 prosenttiin kasvussa ja pisteluvussa 1195,76.

Hyvien sotauutisten sanottiin siivittäneen kaupankäyntiä. Silti vaihtoa pörssissä kertyi kuitenkin melko vaatimattomat 476,42 miljoonaa euroa.

Nokia nousi viitisen prosenttia ja osakkeen hinta oli päivän päättyessä 14,75 euroa. Sen nousu oli linjassa muiden teknologiaosakkeiden kanssa. Nokian osake avautui nousuun myös Wall Streetillä.

Yksittäisistä toimialoista metsäteollisuuden osakkeiden hinnat olivat 3,78 prosentin kasvussa ja tele- ja elektroniikka-ala 4,63 prosentin kasvussa. UPM-Kymmenen osakkeen hinta nousi 6,4 prosenttia ja oli 12,30 euroa. Suunnan vaihto oli melkoinen viime viikon perjantaihin nähden, jolloin yhtiö antoi tulosvaroituksen ja osakkeen hinta syöksyi alimmilleen neljään vuoteen.

Pörssikurssit Euroopassa olivat nekin hyvässä nousussa sotauutisten siivittämänä. Mm. Lontoon FTSE-indeksi oli maanantaina iltapäivällä 3,23 prosenttia kasvussa. Vielä 12. maaliskuuta kaupankäynnissä saavutettiin kuuden vuoden pohjalukemat, mutta nyt on nousua ollut sen jälkeen yli 20 prosenttia.

Frankfurtissa DAX-indeksi oli sekin etenemässä 4,41 nousussa. Sijoitusasiantuntijat arvioivat kuitenkin, että osakkeiden nousuun tulisi suhtautua vielä tässä vaiheessa varovaisesti.

Talousongelmiin on myös syynä muutkin seikat kuin Irakin kriisin aiheuttamat. Wall Streetillä teollisuusosakkeiden Dow Jones -indeksi oli 2 prosentin kasvussa ja teknologiaosakkeiden Nasdaq-indeksi 2,8 prosentin kasvussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.