Porilainen Eerika tähdittää uutuussarjaa – kertoo hurjasta kokemuksestaan

Porilainen Eerika, 30, on yksi seikkailuohjelma Myyrän osallistujista.

Uutuusohjelma Myyrän kilpailija Eerika, 30, kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että hän uskoo pitkäaikaisen harrastuksensa, partion, antavan hänelle hyvät eväät kilpailussa pärjäämiseen.

– Partiossa olen oppinut tiimityöskentelyä, ongelmanratkaisukykyä ja sellaista tietynlaista sietokykyä erilaisiin olosuhteisiin. Kun ollaan yhdeksän päivää leirillä, voi sataa kaatamalla vettä tai paahtaa yhdeksän päivän ajan, Eerika kertoo.

Ohjelmassa 11 kilpailijaa yrittää ryhmänä kasvattaa palkintopottia suuremmaksi suorittamalla erilaisia tehtäviä. Yksi kilpailijoista on kuitenkin tuotannon palkkaama myyrä, joka yrittää sabotoida kilpailua. Se, joka on kauimpana myyrän henkilöllisyyden paljastumisesta, tippuu pelistä.

"Meille annettiin mukaan kuori, josta löytyy kartta, rahaa ja vähän ohjeita"

Eerika kertoo, että oli vuonna 2013 mukana Suomen partiolaisten järjestämällä kansainvälisellä partiomatkalla, jota kutsutaan nimellä Explorer Belt. Kohdemaita voi olla yksi tai useampi. Vuonna 2013 matkakohteena olivat Beneluxmaat-maat, eli Belgia, Alankomaat ja Luxemburg.

Matkan aikana osallistujat vaeltavat 10 päivän aikana vähintään 200 kilometriä. Vaellukselle voi hakea yhdessä kaverin tai täysin tuntemattoman kanssa. Eerika valitsi seurakseen tuntemattoman.

– Mukana ei saanut olla omaa rahaa, ruokaa, elektroniikkaa, karttaa tai muuta vastaavaa. Meille annettiin mukaan kuori, josta löytyy kartta, rahaa ja vähän ohjeita, Eerika kertoo.

Kun heidät tiputettiin bussista, eivät Eerika ja hänen matkakumppaninsa tienneet, missä Benelux-maassa he olivat. He kysyivät paikalliselta neuvoa joka kertoi, että he ovat Belgiassa.

– Kerroimme, että olemme matkalla Luxemburgiin. Hän näytti, mihin suuntaan tulisi lähteä. Luottavaisina lähdimme matkaan ja ihmettelimme, miksei vastaan tule samoja kylttejä kuin kartassa. Ajattelimme sen johtuvan siitä, että kartta oli eri kielellä.

Jossain vaiheessa matkaa paikalliset sanoivat, etteivät he mitenkään voisi kävellä Luxemburgiin, koska se on liian kaukana. He hautasivat haaveensa ja päättivät kävellä pohjoiseen kohti Alankomaita.

– Olimme kävelleet varmaan tunnin ja vastaan tuli isompi kyltti, jonka tarkistimme kartasta. Tajusimme, että olemme kävelleet 18 kilometriä etelään, Eerika kertoo.

Matkan aikana heidän tuli myös suorittaa erilaisia projekteja. 

– Projektit ovat aina yllätys. Tapahtuman ideana on, että kaikki selviää aikanaan. Kukaan, joka sinne menee, ei tiedä kaikkea. Meidän piti valmistaa kohdemaan ruokaa, tutustua eri hallintoalueisiin ja tehdä palvelutehtäviä.

Projektien tarkoituksena on saada kontakti paikallisiin. Paikallisilta kysytään myös apua ruuan ja yöpaikan toivossa. He esittäytyvät tuntemattomille ja kysyvät, voisiko heidän kodissaan tai pihassaan yöpyä.

– Yöpaikka ja ruoka on oikeastaan riippuvaisia paikallisten avusta, koska rahaa saadaan matkalle tosi vähän. Toiset nukkuvat kaikki yöt sisällä ja toiset nukkuvat kaikki yöt ulkona.

Eerikan kokemus saattaa olla valtti seikkailuohjelmassa.

– Minulla ei ole minkäänlaista kynnystä pyytää apua tuntemattomilta ja osaan pitää oman mielen virkeänä ja iloisena olosuhteista riippumatta.

Myyrä starttaa MTV3-kanavalla 1.1.2019 klo 19.30!

Lue myös:

    Uusimmat