Roope Salminen hehkuttaa uutuusohjelman kilpailijoita: "Älykkäitä ja hauskoja, mutta ennen kaikkea tavallisia ihmisiä"

Tammikuussa alkava Myyrä-ohjelmassa nähdään 11 kilpailijaa Meksikon hulppeissa maisemissa. Kilpailijoiden tehtävä on saada joukostaan kiinni huijari eli myyrä, ja suorittaa fyysistä kestävyyttä sekä älykkyyttä vaativia tehtäviä.

MTV:n uutuusohjelma Myyrä on Meksikossa kuvattu seikkailuohjelma, jossa 11 kilpailijaa kamppailee pääpotista, jota he yhdessä yrittävät kasvattaa suorittamalla erilaisia vaativia tehtäviä.

Yksi kilpailijoista on kuitenkin myyrä eli henkilö, joka sabotoi muita kilpailijoita ja tehtävien suorittamista. Kisaajat eivät tiedä, kuka heidän joukostaan on myyrä, vaan heidän on yritettävä saada hänet kiinni. Kauimpana myyrän paljastumisesta oleva kilpailija tippuu pelistä. Myyrän "metsästäminen" tuo paineita toteuttaa tehtävät onnistuneesti.

– Välillä oli pelottava tehtävä, joka onnistui vain, mikäli kaikki suorittivat sen. Jos olet ainoa, joka jättää sen tekemättä, näyttää se aika epäilyttävältä, ohjelmaa juontava Roope Salminen miettii MTVuutiset.fin haastattelussa.

Salminen kertoo, että kilpailijat valittiin ohjelmaan tiukalla seulalla. 

– Tarvittiin sellainen porukka, joka kestää henkisesti sen kaiken juonittelun ja sen, että on viisi viikkoa ilman mitään kontaktia ulkomaailmaan.

Salminen on sitä mieltä, että etenkin salaisuuksien ja valheiden kestäminen vaatii kilpailijoilta kovaa kanttia.

– Tiedät, ettei yksin selviä, joten sinun on pakko luottaa johonkin. Jos se luottamus petetään, on se aika murskaava tunne, hän kertoo.

Juontaja itse on sitä mieltä, että kilpailijoiden valinta meni nappiin. Tuotanto löysi juuri sellaisia ihmisiä, kuin oli tarkoituskin.

– Kilpailijat ovat älykkäitä ja hauskoja, mutta ennen kaikkea tavallisia ihmisiä. Halusimme kilpailijoita, jotka eivät lähteneet olemaan televisiossa, vaan ketkä lähtevät ratkomaan peliä, Salminen toteaa.

Salminen kertoo, ettei itse missään nimessä ole ohjelman valokeilassa.

– Kilpailijat ovat ohjelman oikeat tähdet. Oli suuri kunnia auttaa heitä seikkailussaan ja olla laittamassa vettä myllyyn.

Myyrä alkaa MTV3-kanavalla tiistaina 1.1.2019 klo 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat