Popedan rumpali Lacu Lahtinen: "Yritin myydä hiljaisuudessa rumpuni, mutta ostajia ja avuntarjouksia alkoi sadella"

5:26
Popedan rumpali kertoo Viiden jälkeen -ohjelmassa rumpujensa myymisestä

Popeda-yhtyeen rumpali Lacu Lahtinen joutui laittamaan rumpusettinsä myyntiin huonon taloustilanteen vuoksi.

Viiden jälkeen -ohjelmassa vierailevan, Popeda-yhtyeen rumpali Lacu Lahtisen koronavuosi on mennyt ilman töitä. Se on pistänyt talouden kuralle.

MTV Uutiset uutisoi tänään aiemmin, että Lahtinen joutui laittamaan rumpusettinsä myyntiin vaikean taloustilanteen vuoksi.

Rummut ovat arvokkaat, käsintehdyt ja Lacun itsensä suunnittelemat. Niiden kanssa on reissattu ympäri Suomea nelisen vuotta. Rumpukalvoissa on photoshopattuna Michelangelon tekemää taidetta.  

– Ideana oli keksiä rumpukalvo, jota ei ole kenelläkään muulla. Voin luvata ettei ole. Rumpujen kanssa on kanssa nähty Suomen maanteiden riemut ja monet festivaalikeikat, Lahtinen naurahtaa.

Myyminen oli raskas päätös

Edelliset rummut kulkivat reissuissa mukana 15 vuotta. Ne Lahtinen laittoi eläkkeelle studiohommiin. Rumpujen myyminen ei ollut helppo päätös, mutta se oli pakko tehdä.

– Raskas päätöshän se oli. Ei ole ollut vuoteen töitä ja velkaa on hurja määrä. Täytyy laittaa työkaluja myyntiin, että perhe selviää hengissä tästä korona-ajasta. Rummut ovat tärkeät vaikka joudunkin niitä lyömään, Lahtinen vitsailee.

Minusta tuli covid-19 kasvot

Viimeisen vuorokauden aikana Lahtiselle on tullut useita ostotarjouksia ja ehdotuksia auttamiseksi. Se on ollut iloinen yllätys. 

– En edes pyytänyt apua. Silti avun tarjoajia on tullut myös paikoista, joista ei olisi ikinä kuvittelut tulevan. Viimeisen 24 tunnin aikana on käynyt ilmi, että ihmiset todella haluavat auttaa. Siitäkin huolimatta, että kaikilla on vaikeaa, Lahtinen pohtii.

Nyt saattaa käydä jopa niin, että hän saa pitää rummut itsellään. Hän on saanut työttömyyskorvausta, mutta alalla on paljon freelancereita, jotka ovat täysin tyhjän päällä.

– Rumpalin tulot tulevat keikoista. Gramexin kautta saa noin sentin per soittokerta kappaleesta. En ole itse säveltänyt, joten korvaukset sieltä ovat todella pieniä, Lahtinen avaa.

Pysytään kotona, että päästään keikoille

Hän toivoo, että ihmiset pysyisivät nyt muutaman viikon kotona ja rokotukset saataisiin päätökseen.

– Mikään ei olisi sen hienompaa kuin, että pääsisimme takaisin töihin ja yleisö keikoille, Lahtinen toivoo.

Viiden jälkeen mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla klo 17:06.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja