Popeda hämmentyi taiteilijapalkinnosta: Vähän erotuttiin joukosta

Popeda palkittiin tänään opetus- ja kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla. 

Tamperelainen rockbändi Popeda palkittiin tänään torstaina taiteilijoille myönnettävällä Suomi-palkinnolla, joka on suuruudeltaan 22 000 euroa.

Popedan kitaristi Costello Hautamäki myöntää MTV.fille, että palkinto tuntui hämmentävältä – varsinkin kun muut palkitut olivat taiteilijoita eri osa-alueilta.

– Kyllähän me siellä vähän erotuttiin joukosta, kun istuttiin fiinisti ministerin kanssa lounaalla. Katsoimme Mustajärven (Pate) kanssa vähän toisiamme. Oli se vähän hämmentävä tilanne, Costello naurahtaa.

Palkinnot jakoi Kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen. Muut palkitut olivat laulaja Hilja Grönfors, taiteilijat Kalle Hamm ja Dzamil Kamanger yhdessä, teatteriohjaaja Susanna Kuparinen, pianisti Jukka Nykänen, kirjailija Timo Parvela, sarjakuvataiteilija Ville Ranta, kuvaaja Timo Salminen ja Taide- ja kulttuurikeskus Kaarisilta ry.

– Eihän tällaista palkintoa osaa ennakoida, varsinkaan kun Popeda ei ole koskaan perustunut mihinkään apurahoihin. Enemmänkin olemme olleet kapinallisia, tehneet juuri mitä itse tahdomme. Itse aloitin bändissä 15-vuotiaana punkkarina, joka vastusti kaikkea. Nyt sitten oltiin kättelemässä ministeriä, Costello jatkaa.

Hän arvostaa kuitenkin bändin saamaa palkintoa ja sen perusteluita.

– Perusteluissa kiiteltiin sitä, että Popeda on aina hyväntuulinen, ja arvostettiin pitkää uraa.

Palkintosummalle bändi ei ole vielä miettinyt käyttöä.

– Ei olla oikeastaan mietitty oleenkaan. Onhan summa iso, mutta toki rockbisneksessä myös rahaa liikkuu. Teemme edelleen 100 keikkaa vuodessa, joten mitään nälkätaiteilijoita tässä ei olla, hän selittää.

Itsenäisyyspäivänä lauantaina Popeda esiintyy Helsingin Tavastialla.

– Siellä on luvassa vähän erilaiset itsenäisyyspäivän juhlat, Costello lupaa.

Lue myös:

    Uusimmat