Mainos

Pontus kyllästyi tavarapaljouteen – myi omaisuutensa ja muutti metsään

Ruotsalaismies hankkiutui eroon koko omaisuudestaan ja muutti metsään. Nyt 27-vuotias mies asuu onnellisena itse rakentamassaan puumajassa.

Kesän alussa Pontus Franzén luopui asunnostaan Ruotsin Sollefteaåssa muuttaakseen uuteen kotiinsa; keskellä metsää sijaitsevaan puumajaan. Kaupungin ulkopuolella sijaitsevan asumuksen mies on rakentanut kokonaan omin käsin.

– Tässä on kyse vapaudesta. Olen aina halunnut olla itsenäinen ja riippumaton, Pontus selittelee erikoista valintaansa.

Pontus ei ole aina elänyt yhtä yksinkertaista elämää kuin mitä hän elää nyt. Vielä kolme vuotta sitten mies kertoo eläneensä tavaratulvan keskellä; hän arvioi omistaneensa noin 150 vaatekappaletta, 30 paria kenkiä ja kuusi kelloa. Omistamisen lisäksi mies kertoo juhlineensa lähes joka viikonloppu.

– Olin toki onnellinen, mutta se ei ollut tapa, jolla halusin elää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hitaasti, mutta määrätietoisesti Pontus alkoi karsia kaappejaan ja hankkiutua eroon omaisuudestaan.

– Se oli todella rankkaa, sillä rakastan vaatteita ja kenkiä. Erityisen vaikeaa oli luopua Sodastreameristani, se oli rakas minulle, mies kertoo.

Ei aikaisempaa kokemusta metsässä asumisesta

Puoli vuotta ennen metsään muuttamista mies nukkui patjalla entisen asuntonsa lattialla – hänellä ei ollut enää yhtään huonekalua jäljellä.

Ajatus luontoon lähtemisestä syntyi, kun Pontus vieraili ystäviensä luona, jotka asuivat metsän keskellä sijaitsevassa talossa. Katseltuaan hetken maisemaa mies tajusi yhtäkkiä, että tässä oli hänen tilaisuutensa. Hänkin muuttaisi metsään.

– Ystäväni nauroivat minulle ja sanoivat minun olevan hullu.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Aluksi äitini sanoi, miksi et voi olla normaali poika, mies kertoo läheisten suhtautumisesta uutiseen.

Läheisten epäilyksistä huolimatta Pontus alkoi rakentaa toukokuussa uutta kotiaan metsään. Luonto ei ollut miehelle täysin vieras, sillä hän on toiminut sekä oppaana että hiihdonopettajana, mutta tästä huolimatta mies toteaa, ettei hänellä ollut lainkaan käsitystä siitä, millaista luonnon keskellä eläminen todellisuudessa on.

– Kerran asuin itse veistetyssä suojassa kuuden viikon ajan, mutta enempää kokemusta minulla ei ollut, mies kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka miehen valinta on aiheuttanut ihmetystä, monet pitävät sitä myös hauskana ja innostavana. Pontus kertoo, että kaupungissa käydessään ihmiset tulevat avoimesti juttelemaan ja kertomaan hänelle omista unelmistaan.

"Nyt tunnen voivani tehdä mitä haluan"

Hiljattain Pontus sai valmiiksi ruokapöydän uuteen kotiinsa, maanantai-iltana pimeää pelkäävä mies uskaltautui ulos ensimmäiselle metsästysreissulleen.

– Olen kokenut joitain hirvittäviä öitä, kun kodan ulkopuolelta on kuulunut ääniä, enkä tiedä, mikä siellä on ollut. Joskus ketut huutavat, ja se kuulostaa samalta kuin lapset huutaisivat apua, eikä siihen ole hauska herätä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Ensi viikolla Pontus aikoo muuttaa kolmeksi kuukaudeksi Itävaltaan, jossa hän tulee työskentelemään luomutilalla eläinten parissa. Vaikka työ kutsuukin muualle, mies toteaa, että metsä on nyt hänen kotinsa, johon hän tulee joskus palaamaan. Vaikka matka kohti vaihtoehtoista elämäntapaa on ollut vaikeaa ja stressaavaa, Pontus kertoo olevansa nyt todella iloinen siitä, ettei antanut periksi.

– Se oli rankkaa, mutta sen arvoista. Nyt tunnen voivani tehdä, mitä haluan, Pontus toteaa.

Lähde: Expressen

***

2:04

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.