Pomot paljastavat: Tässäkö Suomen älyttömimmät selitykset lintsaamiseen?

Ravintolatyöntekijän käteen tuli haava tuopista, liika rähmä silmissä esti siistin sisätyön ja kissa torpedoi töihin saapumisen. Uskomatonta, mutta totta! Muun muassa tällaisia selityksiä työntekijät ovat keksineet halutessaan eroon työvuorostaan.

Vapaapäivä keskellä arkea saattaa saada työntekijän – ja miksei esimiehenkin – jalan vipattamaan. Haastattelimme eri aloilla työskenteleviä ihmisiä, jotka kertoivat, millaisiin kommelluksiin heidän alaisensa olivat puheluiden mukaan joutuneet.

Tuoppi teki pipin käteen

Vatsatauti oli varmaan yksi yleisimmistä, mutta älyttömin syy oli ehkä tuopin hajoaminen käteen baarityössä. Jokainen baarissa työskennellyt tietää, ettei tuoppi tee hajotessaan jälkiä. Tämän lisäksi mieleeni muistuu tarina siitä, kun ekstraaja nukkui iltavuorosta pommiin vuoron alkaessa neljältä iltapäivällä.

Rähmää silmissä

Alainen soittaa aamulla:

– Tuota, en voi tulla tänään töihin, kun on niin paljon rähmää silmissä

– Mitäs jos peset ne silmät ja tulet töihin?

– Niin tuota, on varmaan silmätulehdus, niin en voi tulla.

– No, käypä lääkärissä nyt heti aamusta, niin saat lääkkeet ja lääkärintodistuksen.

Alainen kävi lääkärissä, ei ollut silmätulehdusta, tuli iltapäiväksi töihin

Kissan maha löysällä

Entisellä varastotyöntekijällämme oli alkoholiongelma, jota hän onnistui peittelemään vuosikaupalla. Loppuvaiheissa kuitenkin merkit alkoivat näkyä epämääräisinä poissaoloina.

Tuohon aikaan ei ollut vielä kännyköitä, mutta työntekijä saattoi silti soitella "Olevansa nyt Turussa työkeikalla, sitten siitä ajavansa Tampereelle, ja että siihen menisikin koko päivän". Kuitenkin taustalta kuului epämääräistä älämölöä ja myöhemmin kävi ilmi, että hän oli soitellut lähikuppilan kolikkopuhelimesta.

Kerran hän selitti, ettei päässyt töihin, koska kissanhiekkalaatikko oli mennyt rikki, eikä hän voinut jättää ripuloivaa kissaa yksin.

Viimeisin pisara oli, kun hän väitti saaneensa syöpä-diagnoosin. Olimme kaikki järkyttyneitä ja kerroimme olevamme hänen tukenaan. Työntekijä jäi kuitenkin miestenvessassa kiinni siitä, että laittoi puuteria, koska yritti näin näyttää "kalpeammalta". Lopulta hänen työsuhteensa oli pakko lopettaa.

Sukupuolitauti(ko)?

Työntekijä halusi välttää töihin menon, kun oli niin paha krapula. Oli pyytänyt saikkua ja humalaisessa päässään ei keksinyt muuta perustetta kuin valehdella saaneensa juuri kuulla, että hänellä on HIV.

Lue myös:


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja