Mainos

Pomolle sakot työntekijän sähköpostien lukemisesta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut sakkorangaistukseen espoolaisen yrityksen toimitusjohtajan, joka luki luvatta työntekijänsä sähköpostiviestejä. Kun työntekijä oli lomautettuna, hänen viestinsä ohjattiin pomon määräyksestä toisen henkilön sähköpostiin. Viestejä käsiteltiin pilkalliseen sävyyn työpaikalla.

Toimitusjohtajan mielestä työntekijä oli suostunut sähköpostin kääntämiseen. Lisäksi hän katsoi, että viestit oli välttämätöntä siirtää lomautuksen ajaksi yrityksen käyttöön. Työntekijän mukaan viestien kääntämisestä ei ollut sovittu. Sen sijaan toimitusjohtaja oli luvannut sulkea miehen postin lomautuksen ajaksi. Näin ei kuitenkaan tehty, vaan työntekijän sähköpostit ohjautuivat toiselle henkilölle lähes kymmenen kuukauden ajan. Mies oli ollut siinä luulossa, että hänen sähköpostinsa on suljettu.

Yrityksen toisen työntekijän mukaan lomautetun sähköposteille naureskeltiin työpaikalla. Erään palaverin aluksi toimitusjohtaja oli naureskelun jälkeen sanonut lomautetusta, että "tällaista miestä oltiin ottamassa takaisin".

Käräjäoikeus katsoi, että lomautetun sähköposti olisi pitänyt sulkea. Tuomioistuimen mukaan viestien kääntäminen mahdollisti niiden oikeudettoman avaamisen. Viestit eivät näin myöskään ohjautuneet sille vastaanottajalle, jolle lähettäjä oli ne tarkoittanut. Oikeus muistutti, että lain mukaan henkilökohtaisia viestejä saa avata vain henkilön suostumuksella.

Toimitusjohtaja sai viestintäsalaisuuden loukkauksesta 15 päiväsakkoa, yhteensä 165 euroa. Lisäksi hänen täytyy maksaa työntekijän reilun 1500 euron oikeudenkäyntikulut.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.