Pölyhuiskia, koripalloja ja bonsaipuita – näitäkin kaupitellaan suurkaupungin liikenneruuhkassa

Monien suurkaupunkien liikenne tunnetaan ruuhkistaan. Filippiinien pääkaupunki Manila ei ole tässä suhteessa poikkeus.

Ruuhkassa seisominen on rasittavaa kuljettajalle, mutta monelle pitkät autojonot voi olla myös siunaus. Seisova liikenne tarjoaa nimittäin hyvän kauppapaikan.

Kauppiaiden Manilassa ansiot eivät kuitenkaan nouse päätähuimaaviksi. Keskimäärin kaupustelijat tienaavat noin yhdeksän euroa päivässä, mutta tulot heittelevät rajusti.

– Tämä on minun ja perheeni elinkeino. Olen katukauppias, enkä häpeä sitä yhtään, sanoo seitsemän lapsen äiti Maria Eloisa Bantique, joka pujottelee autojen välissä joka päivä tavaraa myyden.

Bonsaipuita ja koripalloja

Entistä hankalammaksi tienaamisen tekevät tinkijät. Kaupustelijat yrittävätkin erottua joukosta ainutlaatuisella myyntitavaralla.

Monilla myynnissä on pikkupurtavaa ja autotarvikkeita. Joillakin kauppatavarana on koripalloja, onhan filippiiniläiset korishullua kansaa.

Uusin muotivillitys kaupustelijoiden keskuudessa ovat bonsaipuut.

– Kun huomaa, ettei asiakas ole kiinnostunut, pitää vain jatkaa eteenpäin jonkun toisen luo. Aina pitää hymyillä. Kun asiakas näkee hymynkareet kasvoillani, hekin alkavat hymyillä, bonsaipuita kaupitteleva Jojo Tarog kertoo.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat