Pöllöraati yliopiston valtauksesta: "Niinistölle parhaan miespääosan palkinto"

Pöllöraati: Työmarkkinaterapiaa Kesärannassa ja vallattuja oppilaitoksia 13:04
Katso tästä, miten pöllöraatilaiset sanailevat Helsingin yliopiston päärakennuksen valtauksesta.

Torstaina katseet kääntyivät opiskelijoiden valtaamaan Helsingin yliopiston päärakennukseen, jossa järjestettiin Maanpuolustus­kurssiyhdistyksen seminaari.

Seminaarissa puheen piti presidentti Sauli Niinistö, jonka saapuminen ylioppilastalolle oli medioiden suuren kiinnostuksen kohteena.

– Eilinen käsikirjoitus oli aivan nerokas. Myönnän sille Jussi-palkinnon. Presidentti Niinistö saapui aulaan, sehän on kuin kertaus vuoden 1968 Vanhan valtauksessa, kun presidentti Kekkonen rauhoittelikin vähän opiskelijoita, sanoi Taloussanoman päätoimittaja Jussi Kärki Huomenta Suomen -ohjelman Pöllöraadissa.

– Vanhan valtaus oli ensi-ilta ja jää legendaksi, nämä jatko-osat eivät ikinä ole niin hyviä, Kärki jatkoi.

Myös MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki näki Vanhan valtauksen jatko-osassa palkintopotentiaalia.

– Niinistö jäi juttelemaan opiskelijoiden kanssa, luulen että se oli vähän win-win kaikille. Parhaan miespääosapalkinnon nostaa ehkä Sauli Niinistö, Lehtimäki sanoi.

Lehtimäen mukaan yliopistojen tilojen valtaukset ympäri Suomea ovat vaatineet myös kuvainnolliset uhrinsa.

– Monella keski-ikäisellä tuli kova päänsärky ja ahdistus, vähän kuin Elokapinasta. Demokratiaan mielenosoitukset kuitenkin kuuluvat. Kaikki mahtuvat: Presidentti, harmaapukuiset miehet ja naiset kuuntelemaan ulkopolitiikkaa ja opiskelijat osoittamaan mieltään. Se on terveen demokratian merkki, Lehtimäki katsoo.

Pöllöraati: Työmarkkinaterapiaa Kesärannassa ja vallattuja oppilaitoksia 12:21
Katso Pöllöraadin toinen osa tästä.

"Olen merkinnyt lukiolaisen poissaolojen syyksi 'hallitus'"

"Nuoriso kapinoi, on kunnollista", arvioi opiskelijoiden edesottamuksia kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen.

– Eikä ainoastaan yliopisto-opiskelijat, vaan myös muissa oppilaitoksissa kapinoidaan. Olen itse lukiolaisen äitinä päässyt kuittaamaan poissaoloja. Olen merkinnyt poissaolojen syyksi "hallitus", Meriläinen nauraa.

Talouselämien Kärki on samalla sivulla Meriläisen kanssa.

– Hyvä, että on tomeraa ja aktiivista nuorisoa. Heitä tarvitaan. Kaikki tämä velka lastataan heidän niskaansa, Kärki sanoo.

– Ja meidän kolmen eläkkeemme ennen kaikkea. Opiskelkaa, menkää töihin ja maksakaa meidän eläkkeemme, Lehtimäki jatkaa huumorilla.

Näin Niinistö kohtasi mielenosoittajat yliopistolla 6:39
Näin presidentti Niinistö kohtasi mielenosoittajat yliopistolla.

Lue myös:

    Uusimmat