"Yksi onneton möläytys ei riitä syytesuojan poistamiseen" – näin Pöllöraati ruotii perussuomalaisen kansanedustajan vieraslajikommenttia

11:45
Pöllöraati: Mäenpään syytesuoja tuskin kaatuu

Politiikan toimittaja Tommi Parkkonen Iltalehdestä  sanoi aamun Pöllöraadissa, että kansanedustaja Juha Mäenpään (PS) puhe vieraslajeista on yksi onneton ja typerä lausahdus, jonka vuoksi syytesuojaa ei pitäisi purkaa.

Eduskunta äänestää tänään siitä, pitäisikö kansanedustajien nauttima syytesuoja poistaa Juha Mäenpään kohdalla. Mäenpää rinnasti turvapaikan hakijoita Suomen luonnon vieraslajeihin vuosi sitten eduskunnan täysistunnossa.

– Se oli yksi möläytys. Tämä ei ole sen tason asia, että syytesuoja pitäisi poistaa. Ymmärtäisin, jos hän jatkuvasti viljelisi vastaavaa, mutta tämä oli yksi kerta, kommentoi Iltalehden Tommi Parkkonen.

Syytesuojan purkaminen vaatii 5/6:n enemmistön eduskunnassa. Pöllöraadin mielestä on selvää, että syytesuojasta ei luovuta Mäenpään kohdalla. 

– Näin ei tule käymään. Jo ennen kuin perustuslakivaliokunta alkoi käsitellä asiaa, perussuomalaiset ilmoitti, että äänestää vastaan, ja sehän riittää, totesi MTV Uutisten politiikan toimittaja Antonia Berg.

Koronarajoitukset unohdettiin hetkessä

10:54
Pöllöraati: Terasseille ja rannoille rynnineet ihmiset unohtivat hetkessä turvavälit

Pöllöraatilaiset ruotivat myös koronan takia asetettujen matkustusrajoitusten ja -suositusten poistamista. He myönsivät, että hieman hirvittää. Joissakin maissa on raportoitu koronatartuntojen lähteneen nousuun.

– Mietityttää, että onko jossakin päin maailmaa purettu rajoituksia liian nopeasti, ja sen takia tartunnat lähtevät uuteen nousuun, pohdiskeli Parkkonen.

Toimittaja Linda Pelkonen Yle Puheesta hämmästelee, kuinka nopeasti koronan takia annetut ohjeet ja suositukset on unohdettu.

– Nyt kun rajoituksia on purettu Suomessakin, niin tuntuu, että kaikki unohdetaan, muun muassa turvavälit, Pelkonen sanoi.

Raati kertoi näköhavainnoistaan rannoilla ja terasseilla, joissa turvaväleistä ei näytetä enää piittaavan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja