Pöllönpoikanen joudutaan lopettamaan, jos siivet eivät kanna – asiantuntija ei ole vakuuttunut, että kyseessä olisi "mäkkäripöllö"

Onko tässä Suomen ensimmäinen"mäkkäripöllö"? 2:54
Onko tässä Suomen ensimmäinen "mäkkäripöllö"?

Helsingistä löytyi pikkuinen pöllönpoikanen, jonka siivet eivät ole kehittyneet normaalisti. Asiantuntijan mukaan ei voida todeta, että huonosti kehittyneet siivet olisivat seurausta roskaruuasta.

Rengastajan löytämä lehtopöllö on nostettu mediassa esille "mäkkäripöllönä". Tällä tarkoitetaan pöllöä, jolle on aiheutunut kehityshäiriö roskaruuan syömisestä.

Villieläinsairaalan kuraattori Ville Vepsäläinen kuitenkin kertoo, ettei varmaa syytä pöllön huonosti kehittyneisiin siipisulkiin tiedetä. Ei voida siis todeta, että kyseessä olisi "mäkkäripöllö". Pöllö tuotiin villieläinsairaalan hoidettavaksi viikko sitten.

– Tällä poikasella oli kaksi sisarusta. Linnut olivat keskenään suunnilleen saman kokoisia, mutta tällä yhdellä eivät olleet siipisulat yhtä hyvin kehittyneet, Vepsäläinen kertoo.

Pöllön vointia ja syömistä seurataan. Erityisesti tarkkaillaan sitä, alkavatko siipisulat kasvaa normaalisti. Ihannetilanteessa pöllö varttuisi villieläinsairaalassa täysikasvuiseksi ja pääsisi harjoittelemaan saalistamista.

Poikasen pitäisi nyt siis oppia lentämään, jotta se voitaisiin vapauttaa luontoon. Muuten edessä on lopetus.

– Toivotaan tietysti, että saadaan kasvatettua isoksi ja luontoon, mutta muuten eläinsuojelulain perusteella tämä pitää lopettaa, Vepsäläinen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat