Luulitko, että on söpöä ruokkia lintuja pullalla? Joutsen jouduttiin lopettamaan Helsingissä viljaruokinnasta tulleen kehityshäiriön takia

0:21
Video: Loukkaantunut joutsen sai kyydin Korkeasaareen poliisiautossa vuonna 2018.

Helsingin Korkeasaaren villieläinsairaalaan viety joutsen sai kehityshäiriön pullaruokinnasta. Lintu jouduttiin lopettamaan.

– Villieläinsairaalaamme saapui eilen Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikön kyydillä nuori kyhmyjoutsen, josta oli tehty viikonloppuna paljon havaintoja Herttoniemen ja Laajasalon alueella. Lintu vaikutti lentokyvyttömältä ja sen selviäminen talven yli huolestutti monia, kirjoitti Korkeasaaren eläintarha Facebook-sivullaan.

Lentokyvyttömyyden syyksi paljastui kehityshäiriö, jota kutsutaan enkelinsiiveksi. Linnun siiven luut kasvavat kehityshäiriössä kieroon liian nopean kasvun seurauksena ja siipisulat kääntyvät ylöspäin.

Villieläinsairaalan mukaan kyseisen kehityshäiriön aiheuttaa kasvuiässä saatu liian valkuaisainepitoinen ravinto. Kyhmyjoutsenta on siis todennäköisesti ruokittu ihmisten toimesta leivällä tai pullalla.

Lintu jouduttiin lopettamaan, koska se ei olisi koskaan pystynyt lentämään. Enkelinsiipi-oireyhtymää on havaittu joutsenten lisäksi hanhilla ja sorsilla.

Korkeasaaren villieläinsairaala haluaa muistuttaa, että lintujen ruokkiminen voi olla niille vaarallista. Vesilintujen poikaset eivät kestä viljapitoista ravintoa, toisin kuin aikuiset linnut.

– Annetaan siis lintujen etsiä itse kesäisin luonnosta tarvitsemansa ravinto, jotta niistä kasvaa terveitä siivekkäitä, Korkeasaaren eläintarha vetoaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja