Mainos

Politiikan korjaussarja teki comebackin! "Sipilöinti" potuttaa valtiovarainministeriössä

Legendaarinen puoliasiaohjelma Politiikan korjaussarja on tehnyt vuoden tauon jälkeen comebackin!

Tuoreimmassa jaksossa Korjaussarja paljastaa, miten valtiovaraiministeriössä on tuskaannuttu valtioneuvoston kanslian harjoittamaan "sipilöintiin". Menetelmässä valtiovarainministeriön ammattimiehet saavat päätösesitykset pääministerin lähipiiristä ns. puolivalmisteina, joita joudutaan selvittämään moneen kertaan ja moneen suuntaan useamman ihmisen voimin.

Politiikan korjaussarja kokosi luunsa umpityhjän eduskunnan väistötilan tyhjään kuppilaan, sillä kansanedustajat ovat ansaitsemallaan perunannostolomalla. Murto-osa edustajista on ollut Islannissa Reykjavikissa Pohjoismaiden neuvoston kokouksessa, mutta kansanedustajista on havaintoja toiseltakin saarivaltiolta Maltalta. Maltalla tarkenee hyvin muutenkin, Islannissa PN:n kokouksissa on perinteisesti suosittu kuumia suihkulähteitä.

Viikon pääministeritason uutiseksi Korjaussarja nostaa Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtajan Sebastian Tynkkysen Islannin-matkan keskeytymisen, joka uutisoitiin suomalaismediassa kovemmalla voluumilla kuin vuoden 1961 noottikriisi, joka puisteli presidentti Urho Kekkosta Hawaijilla.

Tynkkynen sai potkut persujen jäsenyydestä, mutta Korjaussarja onnittelee puoluetta määrätietoisesta linjasta: BB-talon jäsenyyttä Tynkkynen kesti 97 vuorokautta ennen potkuja, mutta Timo Soini antoi Tynkkyselle PS-talosta mononkuvan persuuksiin jo 79 vuorokauden jälkeen!

Nyt jännitetään, voiko Tynkkynen jatkaa persunuorten puheenjohtajana, vaikka ei ole puolueen jäsen. Valinnat tehdään ensi viikonloppuna Seinäjoella.

Korjaussarja ihmettelee myös ulkoministeri Soinin päätöstä kieltää itsenäisyyspäivän vastaanotot Suomen ulkomaiden lähetystöissä. Jos Soini haluaa esiintyä köyhän maan ulkoministerina, hänen tulisi miettiä business-luokan lentojen käyttöä työmatkoillaan kahteen kertaan ja liikkua maailmalla tuohivirsuissa ja tuohikontti selässä, tekijät suosittelevat.

Ihmetystä ohjelman tekijöissä on herättänyt myös Outokummun toimitusjohtajan Mika Seitovirran irtisanomisraha: epäonnistunut ura palkittiin 1,5 miljoonan euron kultaisella kädenpuristuksella. Kun siihen listään Seitovirran edeltäjän, vuorineuvos Juha Rantasen 2,2 miljoonan irtisanomisrahat, summalla olisi voitu juhlia Suomen itsenäisyyttä useampi vuosi tästä eteenpäinkin.

Korjaussarja on kutakuinkin viikottainen, MTV:n nettisivuilla ilmestyvä ajankohtaiskatsaus, jonka kokoamisesta vastaavat MTV Uutisten politiikan ja taloustoimituksen päällikkö Timo Haapala ja Iltalehden uutispäällikkö Juha Ristamäki.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.