Mainos

Politiikan korjaussarja paljastaa: Pekkarisen silta onkin metrin lyhyempi!

Politiikan korjaussarja piti kokouksensa ahdistuneena yhteiskuntasopimuksen kaatumisen ja Postin luhistumisen alla. 

Korjaussarja oli ahdistunut myös eduskunnan varapuhemiehen Mauri Pekkarisen (kesk.) puolesta, sillä hänen junailemansa Kärkisten salmen silta on yhden metrin lyhyempi kuin Rkp:n ex-puheenjohtajan Ole Norrbackin puuhaama Raippaluodon silta Vaasassa.

Pekkarinen ja Norrback kävivät julmaa silta- ja siltarumpupoliittista sotaa 1990-luvulla Esko Ahon (kesk.) porvarihallituksessa.

Korjaussarjan epäilyjen mukaan pitkäjänteisenä ja kauas tarkkailevana poliitikkona Pekkarinen tiesi jo 25 vuotta sitten hankkivansa perheen loma-asunnoksi korpilahtelaisen kansakoulun muutaman kilometrin päässä kohutusta Kärkisten salmen sillasta, joka on Suomen toiseksi pisin silta.

Pekkarinen ei voi kuitenkaan rentoutua koulullaan aidosti, sillä häntä ahdistaa, että Kärkisten silta on todellakin vain toiseksi pisin. Pisin on nimittäin Raippaluodon silta. Asia paljastui Pekkariselle Raippaluodon sillan vihkiäisissä 1997, kun Norrback paljasti oman siltansa olevan Pekkarisen siltaa yhden metrin (1 m) verran pidempi.

Korjaussarjan tietojen mukaan tämä johti siihen, että Carl Haglundin johtamaa Rkp:tä ei nyt – siis 25 vuotta myöhemmin – hyväksytty pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitukseen. Kepun kosto on kauhea. Tämän johdosta Haglund onkin hakeutunut esiintyjiä välittävän Speakers Cornerin talliin, jotta hän voi ottaa puheistaan esiintymispalkkion – toisin kuin normaalipoliitikot, jotka puhuvat lämpimikseen.

Työmarkkinatilanteesta korjaussarjalaiset päättelivät, että menköön sitten kaikki nurin vaan! Änkyräliitto AKT lähti jo, EK höpöttää taas ei-tupo -juttujaan (kuten vuonna 2008), ja demarit juonivat SAK:n kanssa vaikeuksia hallitukselle. Ilmeisesti  maassa ei ole minkäänlaista kriisiä, kun tähänkin pelleilyyn on varaa.

Kauniiksi lopuksi Korjaussarjan älyköt kertoivat, että isot pojat puhuvat kaupungilla seuraavaa: Metsäliiton isännät ovat pikku hiljaa enemmän ja enemmän tyytymättömiä metsäjätin pääjohtajaan Kari Jordaniin. Isäntien mielestä vuorineuvos Jordan on muuttunut sen verran itsetietoiseksi, että nöyrempi mies olisi nyt paikallaan saada Jordanin paikalle. Tieto ei tietenkään voi pitää paikkaansa, koska Jordan on myös Maanpuolustuskurssiyhdistyksen puheenjohtaja eli hänellä on Suomen armeijan tuki takanaan.

Politiikan korjaussarja on liki viikottain ilmestyvä politiikan puoliasiaohjelma, jossa vastuuta annetaan pitkälti katsojalle itselleen. Ohjelman toteutuksesta vastaavat Mtv:n politiikan ja taloustoimituksen päällikkö Timo Haapala ja Iltalehden uutispäällikkö Juha Ristamäki.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.