Mikko Alatalo jättää eduskunnan –"En ole ollut hillotolpalla, mutta en myöskään virtsatolppana"

Keskustan kansanedustaja Mikko Alatalo ei lähde enää eduskuntavaaleihin. Hän liittyy ilmoituksellaan lukuisten muiden konkaripoliitikkojen joukkoon, jotka ovat jättämässä eduskunnan, ainakin toistaiseksi.

Mikko Alatalo sanoo tiedotteessaan, että kohta 16 vuotta eduskunnassa on ollut "haastavaa, mutta samalla hienoa aikaa".

– On ollut kunnia-asia edustaa Pirkanmaan ihmisiä kohta 4 kautta isolla kirkolla. Haluankin kiittää kaikkia niitä, jotka ovat minua tukeneet ja äänestäneet. Pirkanmaalla monet henkilöt ovat vedonneet minuun, että lähtisin vielä ehdolle ek-vaaleihin. Olen kuitenkin tehnyt päätöksen henkilökohtaisista syistä, Alatalo toteaa tiedotteessaan.

"Median muutos ja some kärjistäneet retoriikkaa"

Vaikka politiikka on muuttunut joidenkin mielestä lyhytjännitteiseksi ja poleemiseksi, Alatalo ei koe tätä syynä poisjääntiin vaaleista.

– Totta kai median muutos ja some ovat kärjistäneet retoriikkaa, mutta kyllä minä olen sen kestänyt. Repivä riitely ja pintaliitely on ollut monille asiapoliitikoille turhauttavaa. Itse olen pyrkinyt osaamaan asiat, oli sitten kyse liikenteestä tai viestintäpolitiikasta, Alatalo kertoo.

– En ole ollut hillotolpalla, mutta en myöskään virtsatolppana.

Alatalo on ollut Liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen vuodesta 2003. Myös tekijänoikeusasiat ovat olleet läheisiä taiteilijataustaiselle miehelle.

– Taiteilijoille haitallisen työsuhdetekijänoikeuden torjumiseksi vaikutin Keskustan eduskuntaryhmän kantaan. Työ tekijänoikeuksien puolesta on jatkunut myös kansainvälisten mediajättien suhteen.

YLE:n Hallintoneuvostossa Alatalo on ollut vuodesta 2003.

Jää kaipaamaan matkoja

Alatalo kertoo tiedotteessaan jäävänsä kaipaamaan "soolomatkoja" eri maiden parlamentteihin.

– Olen ollut eräänlainen matkasaarnaaja Suomen eduskunnan TuV:n tehtävistä ja pitänyt englanninkielisen esityksen useassa parlamentissa aina Tsekkiä, Baskimaata ja Etelä-Koreaa myöten, siis maissa, joihin suunnitellaan tai on aloitettu Tulevaisuusvaliokunta. 

Alatalo jatkaa vielä Tampereen kaupunginvaltuustossa tämän kauden loppuun. 

Lue myös:

    Uusimmat