Mainos

Poliisin uskollinen kumppani oli tulla huutokaupatuksi – sivulliset tulivat apuun jättilahjoituksin

Yhdysvalloissa Ohiossa eläkkeelle siirtyneen poliisin ja tämän parina toimineen poliisikoiran tiet uhkasivat erota, mutta tapauksen saama laaja huomio pakotti viranomaiset pohtimaan uutta ratkaisua.

Tapauksesta kertoo NBC News.

Matthew Hickey oli toiminut Mariettan poliisivoimissa yli 30 vuotta ennen kuin hän siirtyi eläkkeelle viime viikon maanantaina. Viimeisen neljän vuoden ajan hänen työparinaan toimi Ajax-niminen poliisikoira. Hickey oletti, että hän saisi aloittaa eläkepäivänsä yhdessä uskollisen työparinsa kanssa.

Hickeylle kuitenkin ilmoitettiin, ettei se onnistu. NBC4i:n mukaan Mariettan kaupunki sanoi olevansa velvoitettu myymään koiran huutokaupassa korkeimman tarjouksen antajalle.

Ohion osavaltion lain mukaan virassa oleva poliisi saa ostaa parinaan toimineet, työelämästä poistuvat poliisikoirat yhden dollarin hintaan. Tilanne kuitenkin muuttuu, jos eläkkeelle siirtyvä poliisi haluaa ostaa parinaan toimineen poliisikoiran, joka on vielä hyvässä kunnossa ja aktiivinen osa poliisin toimintaa.

Ajax oli siis kaupungin omaisuutta, johon oli käytetty julkisia varoja. Tämän takia kaupunkia sitoi tiukat säädökset, miten koira voidaan myydä eteenpäin, perusteli Mariettan kaupungin lainsäädäntöjohtaja Paul Bertram NBC4i:n mukaan.

Yhteisö järkyttyi

Uutinen levisi nopeasti pienessä yhteisössä. Tapauksesta järkyttyneet kaupukilaiset perustivat tilin, jonne kerättiin nopeassa ajassa 3500 dollaria. Tämä oli Hickeyn mukaan summa, jonka poliisipäällikkö Rodney Hupp oli ilmoittanut Ajaxin arvoksi.

– Minulla oli raha koiraa varten ja olin valmis antamaan sen poliisipäällikölle, mutta hän sanoi, ettei voi ottaa sitä vastaan, Hickey sanoi NBC4i:n mukaan.

Kaupunkilaiset jatkoivat rahankeräystä ja kampanjointia Hickeyn ja Ajaxin yhteisten eläkepäivien puolesta. Rahaa oli kertynyt tuossa vaiheessa jo yli 24 000 dollaria.

Summa nousi myöhemmin yli 68 000:n dollariin. Kaupunki pysyi kuitenkin vielä jonkin aikaa linjassaan ja kertoi, että huutokauppa alkaa helmikuun ensimmäisellä viikolla. 

Ratkaisu löytyi kuin löytyikin

Maanantaina tilanne kuitenkin yllättäen ratkesi Hickeyn ja Ajaxin hyväksi. Kaupunki ilmoitti, että Hickey saa pitää koiran, jos hän yksinkertaisesti ilmoittautuu avustavaksi poliisiksi.

Poliisipäällikkö Hupp väitti, että ajatus oli kaupungin suunnitelmissa jo ennen kuin asiaa reviteltiin julkisuudessa ja ennen varojenkeruun aloittamista.

NBC:n mukaan ärsyyntynyt Hickey sanoi, ettei hänellä ollut mitään tietoa kaupungin suunnitelmista.

– Tiesin vain, että sinä (poliisipäällikkö Hupp) otit minuun yhteyttä ja sanoit, että koiran hinta on 3500 dollaria ja että joku tulee kotiini ja vie koiran minulta, Hickey sanoi NBC:n mukaan.

Osapuolten välillä oli vielä maanantaina kitkaa, mutta Hickeyn näkökulmasta tarina päättyi kuitenkin onnellisesti.

Nyt Hickey ja Ajax voivat alkaa viettää eläkepäiviään yhdessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.