Poliisin tietolähdetoiminnasta tutkintapyynnön tehnyt Päivi Räsänen toivoo, että kivulias prosessi vahvistaisi luottamusta

Entinen sisäministeri, kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) teki ministerinä ollessaan 21. marraskuuta 2013 tutkintapyynnön valtakunnansyyttäjänvirastoon poliisin tietolähdetoiminnasta.

Räsäsen tutkintapyynnöstä alkoi prosessi, josta Helsingin hovioikeus antoi perjantaina tuomion poliisin virkarikosjutussa.

– Olen tyytyväinen, että oikeudesta on vihdoin saatu päätös asiassa. Prosessi on ollut pitkä ja syytteiden kohteena vuosikausia roikkuminen asianosaisille raskasta. Samalla, kun olen pitänyt yhteiskunnallisesti tärkeänä poliisitoiminnan perusteellista selvittämistä, olen tuntenut suurta myötätuntoa tutkinnan kohteena olevia arvostettuja poliisimiehiä kohtaan, Räsänen sanoo tiedotteessaan.

Räsänen sanoo lisäksi, että hän toivoo kivuliaan prosessin vahvistavan kansalaisten luottamusta poliisiin sekä oikeuslaitokseen. Hän huomauttaa suomalaisten arvostavan poliisia, minkä takia jutun perusteellinen tutkinta oli tärkeää.

Räsänen toimi poliisiasioista vastaavana sisäministerinä vuosina 2011–2014 Jyrki Kataisen (kok.) ja 2014–15 Alexander Stubbin (kok.) hallituksissa.

Helsingin hovioikeus katsoi perjantaina Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion, tämän alaisena toimineen Petri Rainialan ja Helsingin entisen poliisikomentajan Jukka Riikosen rikkoneen virkavelvollisuuttaan poliisilaitoksen tietolähdetoiminnassa 2010-luvun vaihteessa.

Rainiala ja Riikonen tuomittiin sakkoihin. Oikeus ei tuominnut Aarniolle rangaistusta, vaan hänelle aiemmin tuomitut vankeusrangaistukset katsottiin riittäväksi seuraamukseksi.

Lue myös:

    Uusimmat