Mainos

Poliisin raiskausepäily kuohuttaa Ranskassa – Autoja palanut ja luodit viuhuneet Pariisin lähiössä

Neljä ranskalaispoliisia on pidätetty virastaan epäiltynä tapauksesta, joka päättyi 22-vuotiaan ranskalaisnuorukaisen raiskaukseen. Pohjois-Pariisin lähiöissä tapahtuma on synnyttänyt päiviä kestäneitä levottomuuksia, joissa muun muassa useita autoja on poltettu.

Kolme yötä kestäneet levottomuudet Pariisin pohjoisosissa ovat jättäneet jälkeensä palaneita autonraatoja ja hiiltyneitä roskakoreja. Viime yönä poliisin otteet kovenivat poliisin puolelta, kun nuorisojoukkon saartamilta poliiseilta loppui kyynelkaasu ja he joutuivat ampumaan ilmaan oikeita luoteja saadakseen väkijoukon hajaantumaan.

Poliisista tapahtumaa puolustettiin tarvittavana voimakeinona.

– Tilanne voisi olla paljon pahempi. Meillä voisi olla kahdeksan kuollutta poliisia, poliisin edustaja Luc Poignant sanoo. 

Tapahtumat juontavat juurensa ranskalaisnuoren vajaa viikko sitten tapahtuneeseen raiskausepäilyyn. Raiskauksesta epäilty on poliisi ja hänen epäillään muun muassa työntäneen pampun nuorukaisen peräaukkoon. Kolmea muuta tapahtumaan liittyvää poliisia epäillään liiallisesta voimankäytöstä. 

Pojan tarina ja poliisin epäilty väkivalta on kuohuttanut Ranskassa siinä määrin, että jopa presidentti Francois Hollande on käynyt tarkistamassa pojan voinnin sairaalassa.

Muistot levottomista lähiöistä palaavat

Levottomuuksien tapahtumapaikka, Aulnay-sois-Bois oli otsikoissa isosti myös runsas kymmenen vuotta sitten. Tuolloin kaksi lähialueen teini-ikäistä pakeni poliisia voimalaitokseen, jossa he epäonnisesti kuolivat saamiinsa sähköiskuihin.

Tapahtuma aiheutti laajat mellakat, jonka seurauksena 10 000 autoa roihusi katujen varsilla, taloja sytetttiin tuleen ja Ranskaan julistettiin hätätila. Viime öinä koetut levottomuudet vaikuttavat toisinnolta kymmenen vuoden takaiseen.

Ranskan sisäministeri Bruno Le Roux onkin kommentoinut raiskatun pojan ruhjeita vakaviksi, mutta samalla vetosi rauhan palauttamiseksi Aulnayn alueelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.