Ranskan levottomuuksissa otettu kiinni yli 700 ihmistä sunnuntain vastaisena yönä – Pohjois-Ranskassa Darnetalin kuntaan ulkonaliikkumiskieltoja

Pohjois-Ranskassa Darnetalin kuntaan on määrätty yöllinen ulkonaliikkumiskielto kaikille alle 16-vuotiaille mellakoiden takia kuun loppuun asti. 

Iltayhdeksän ja aamukuuden välillä he saavat käydä ulkona vain vanhemman tai muun huoltajan seurassa, raportoi BBC:n mukaan ranskalainen BFM TV.

Marseillessa ja Lyonissa poliisin raportoimat tehtävät vähentyivät perjantai-iltaan verrattuna.

Yli 700 ihmistä on otettu kiinni Ranskan levottomuuksissa sunnuntain vastaisena yönä, kertoo maan sisäministeri Gérald Darmanin varhain sunnuntaina.

Darmaninin mukaan yö on sujunut aiempia öitä rauhallisemmin. Esimerkiksi Lyonin ja Marseillen kaupungeissa poliisit raportoivat lauantai-iltana vähemmän tehtäviä kuin edeltäneenä iltana.

Silti sunnuntain vastaisen yön aikana tehtiin noin 20 hyökkäystä poliisi- tai santarmiasemille, ja myös 45 poliisia tai santarmia loukkaantui. Lähes 600 ajoneuvoa poltettiin ja esimerkiksi yli 70 rakennusta sytytettiin tuleen.

Kolmannes kiinniotoista on tehty maan pääkaupungissa Pariisissa.

"Kolmannes pidätetyistä nuoria"

Ranskan oikeusministeri Éric Dupond-Moretti kertoi lauantaina, että levottomuuksien yhteydessä kiinni otetuista noin 30 prosenttia on ollut alaikäisiä.

– Kolmannes pidätetyistä oli nuoria, jotkut hyvinkin nuoria. Vetoan vanhempien vastuuseen, Ranskan presidentti Emmanuel Macron kertoi Twitter-tilillään lauantaina.

Lauantaina Macron kertoi myös peruvansa mellakoiden vuoksi vierailunsa Saksaan.

Viime päivien ajan ympäri Ranskaa on ollut kiivaita mielenosoituksia ja mellakoita. Levottomuudet saivat alkunsa sen jälkeen, kun poliisi ampui 17-vuotiaan algerialaistaustaisen pojan.

Tapauksen johdosta Ranskan poliisia vastaan on esitetty syytöksiä vähemmistöihin kohdistuvasta syrjinnästä.

Juttua päivitetty kello 6.55 ja kello 15.32: Päivitetty kiinniotettujen määrää.

Lue myös:

    Uusimmat