Poliisin luodista haavoittunut mies uhkasi räjäyttää rautatieaseman Malmössä – turisti todisti vierestä pelottavaa välikohtausta: "Kolmannella laukauksella hän kaatui"

Malmön keskustassa sekava tunnelma ampumavälikohtauksen jälkeen 0:27
Malmön keskustassa on sekava tunnelma ampumavälikohtauksen jälkeen

Poliisi ampui uhkaavasti käyttäytynyttä miestä tänään Malmön rautatieasemalla. Mies oli uhannut räjäyttää rautatieaseman pommilla. Malmön keskusasema on yhä suljettuna. Myös poliisin pommiryhmä oli paikalla.

Poliisi sai hälytyksen uhkaavasti käyttäytyvästä miehestä kello 10.10 paikallista aikaa.

– Lähetimme paikalle partion ja tilanne eskaloitui. Poliisi ampui miestä kohti, sanoi poliisin mediaedustaja Evelina Olsson.

Poliisin mukaan mies oli sanonut, että hänellä on laukussaan räjähteitä ja tuliase.

Poliisi ampui miestä molempiin jalkoihin. Hänen vammojensa vakavuudesta ei ole vielä tietoa.

Sanomalehti Sydsvenskanin poliisilähteiden mukaan mies on 44-vuotias ja asuu Malmössä.

Poliisi partioi toreilla ja kauppakeskuksissa

Poliisi sai aamupäivällä useita ilmoituksia häiritsevästi käyttäytyvästä miehestä Malmön rautatieasemalla. Poliisin mukaan mies oli liikkunut aamun kuluessa eri puolilla asemaa.

Poliisi vahvistaa tehneensä laukun vaarattomaksi Malmön rautatieasemalla ampumalla laukkua. Vielä ei ole tietoa, oliko laukussa todella räjähteitä. Asemarakennus on suljettuna, sillä poliisi tarkastaa kaikki paikat asemarakennuksessa, joissa miehen epäillään liikkuneen.

Poliisi ilmoitti noin kello 12 paikallista aikaa, että rautatieaseman tapahtumien vuosi poliisi aikoo partioida tänään näkyvästi Malmössä julkisilla paikoilla, kuten kaupungin muilla rautatieasemilla, toreilla ja kauppakeskuksissa.

Poliisi poisti osan eristyksestä asemarakennuksen ulkopuolelta kello 13.40 paikallista aikaa, mutta asemarakennukseen ei edelleenkään päästetä ulkopuolisia.

Silminnäkijä: Se oli todella pelottavaa

Expressen haastatteli 71-vuotiasta uusiseelantilaista Dennis Gallagheria, joka on Malmössä lomamatkalla.

Hän näki koko tapahtumien kulun asemalla.

– Näin aluksi miehen, jolla oli mukanaan kaksi laukkua ja hän keskusteli jostakin kovalla äänellä vartijoiden kanssa.

Gallagher kertoo, että pian tämän jälkeen poliisi saapui paikalle. Kahdella poliisilla oli esiin vedetyt aseet.

– Paikalla oli myös nainen, joka osoitti miestä sormella. Sitten poliisi huusi hänelle jotakin. En ymmärrä ruotsia, mutta luulen, että poliisi käski hänen menemään makuulle maahan. Hän ei kuitenkaan mennyt makuulle, ja silloin poliisi ampui. Hän ei kuitenkaan kaatunut vielä siihen, vaan vasta kolmannella, Gallagher sanoi Expressenille.

Mies nousi ja lähti juoksemaan

Gallagherin mukaan mies ei talttunut edes tästä, vaan nousi maasta ja lähti juoksemaan. Hän juoksi Gallagheria kohti, joka piilotteli pylvään takana.

– Juostessaan hän pudotti yhden laukuistaan ja pysähtyi poimimaan sen maasta. Tuolloin poliisi sai kuitenkin hänet kiinni ja pystyi lyömään hänet maahan takaapäin, Gallagher kuvaili lehdelle.

Gallagherille ja hänen seurueelleen kokemus oli pelottava.

– Pelästyimme kovasti, kun hän lähti juoksemaan meitä kohti. Poliisi kuitenkin hoiti tilanteen hyvin, Gallagher sanoi Expressenille.

Poliisi otti miehen kiinni ja hänet kuljetettiin ambulanssilla sairaalaan saamaan hoitoa vammoihinsa.

Tapahtuminen tutkinta jatkuu seuraavaksi muun muassa valvontakamerakuvien tarkastelulla.

Lähde: Expressen

Lue myös:

    Uusimmat