Poliisi ampui uhkaavasti käyttäytynyttä miestä Malmön rautatieasemalla – pommiksi epäilty laukku räjäytettiin

Malmön keskustassa sekava tunnelma ampumavälikohtauksen jälkeen 0:27
Malmön keskustassa on sekava tunnelma ampumavälikohtauksen jälkeen

Poliisi on ampunut miestä Ruotsissa Malmön rautatieasemalla, kertoo Expressen. Poliisi on evakuoinut aseman ja paikalla on pommiryhmä tekemässä tutkimuksia.  

Ruotsin poliisi sai hälytyksen uhkaavasti käyttäytyvästä miehestä tänään hieman kymmenen jälkeen. Poliisin tiedottajan Evelina Olssonin mukaan mies oli käyttäytynyt uhkaavasti poliisin saapuessa paikalle, jonka seurauksena poliisi ampui miestä. Tiedottajan mukaan vielä ei ole tiedossa, oliko mies aseistettu. 

Aftonbladetin mukaan ei ole tiedossa, kuinka monta laukausta poliisi ampui. Lehdelle haastattelun antaneen silminnäkijän mukaan laukauksia kuului useampia, noin 4–5.

Silminnäkijä kertoo lehdelle, että ennen poliisin tuloa, mies yritti lähestyä naista, joka alkoi huutamaan apua. Mies kantoi mukanaan useita laukkuja. 

Ammutun miehen kunnosta ei ole vielä tarkkaa tietoa. Poliisin tiedotteen mukaan hänet on viety sairaalahoitoon. Välikohtauksessa ei vahingoittunut sivullisia.  

Pommiryhmä paikalla

Poliisi on evakuoinut aseman ja paikalla on myös pommiryhmä tekemässä tutkimuksia. Dagens Nyheterin mukaan miehen pommiksi epäilty laukku olisi jo räjäytetty. 

Vielä on epäselvää, oliko laukussa räjähteitä.

– Emme tiedä, missä mies on liikkunut. Onko hän ollut yksin vai onko joku muu ollut hänen kanssaan? Emme voi päästää sisään (ihmisiä) ennen kuin meillä on kontrolli alueesta, tiedottaja Ewa-Gun Westford sanoi.

Poliisin tiedottajan mukaan pommiryhmä hälytettiin paikan päälle. Asema evakuoitiin, ja juna- ja bussiliikenne Malmön asemalle ja asemalta keskeytettiin.

– Täällä on paljon poliiseja täydessä valmiudessa, Kvällspostenin valokuvaaja Fritz Schibli kuvailee tilannetta Expessenille.

Silminnäkijä: Mies juoksi vielä ampumisen jälkeen

Uusiseelantilainen silminnäkijä Dennis Gallagher kertoi Expressen-lehdelle nähneensä miehen keskustelevan vartijoiden kanssa ennen poliisien saapumista.

Gallagherin mukaan poliisi huusi jotain miehelle.

– Sitten poliisi ampui. Mutta hän yhä seisoi. Vasta kolmannen laukauksen jälkeen mies kaatui lattialle, Gallagher sanoo lehdelle.

Gallagherin mukaan mies alkoi vielä juosta ennen kuin poliisi otti hänet kiinni.

Lähteet: Expressen, Aftonbladet, STT, Ruotsin poliisi

Juttua päivitetty klo. 15.00 uusilla tiedoilla. 

Lue myös:

    Uusimmat