Mainos

Poliisilta varoitus pikkujoulun juhlijoille

Helsingin poliisi varoittaa pikkujoulukansaa joutumasta rikoksen uhriksi juhlinnan tuoksinassa. Poliisi kehottaa juhlijoita pitämään huolta itsestään ja omaisuudestaan ja välttämään pimeitä takseja. Viime yö ei ainakaan poliisin tuoreimman päivittäistiedotteen mukaan kuitenkaan ollut erityisen tapahtumarikas rikoksen saralla. 

Helsingin poliisi raportoi perjantain ja lauantain välisenä yönä tapahtuneen kaksi epäiltyä rattijuopumusta, joista toisessa päihteenä epäillään käytetyn huumausainetta. 

Tuusulan väylällä puolestaan poliisipartio jahtasi yöllä kovaa ylinopeutta kaahannutta henkilöautoa. Vauhdin suuruudesta kertoo se, poliisipartio ajoi kaaharin perässä 170 kilometrin tuntinopeutta, mutta etäisyys tavoitettavaan ajoneuvoon ei siltikään lyhentynyt.

Partion saavutti ajoneuvon sen alennettua tuntuvasti nopeutta ja alettua "seilata" kaistoilla. Ajoneuvon 29-vuotias kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman. Tarkkuusalkometrikokeeseen tulos oli laskenut, mutta ylitti edelleen rattijuopumuksen rajan.

Lisäksi poliisi kertoo ottaneensa kiinni murtovarkaan verekseltään tekopaikalta Tapulikaupungissa sijaitsevalta verstaalta. 

Poliisin päättää perjantain ja lauantain välisen yön tapahtumista tekemänsä raportin pikkujoulukansalle suunnatulla varoituskehotuksella. Poliisi kehottaa juhlijoita huolehtimaan niin itsestään kuin lähimmäisistään sekä omaisuudestaan. Myös muita kuin virallisia takseja tulisi poliisin mukaan välttää.

Alla poliisin päätesanat sellaisenaan. 

Lopuksi: 

Ei pelottelun vuoksi, vaan informatiivisessa mielessä, Helsingin poliisi kehottaa näin pikkujouluaikana ihmisiä pitämään huolta itsestään ja lähimmäisistään niin, että he eivät joutuisi rikosten uhreiksi. Omaisuutta kannattaa säilyttää niin, että sen anastaminen ei olisi mahdollista tai ainakaan helppoa. Taksikyyti on turvallisinta ottaa oikeilta takseilta, koska niiden turvallisuus on hyvä. Pahimmillaan ’pimeiden’ taksien tarkoitus ei ole pelkästään kyyditä ihmisiä, vaan houkutella heitä mahdollisesti rikoksen uhreiksi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.