Pikkujoulut viikonloppuna? Poliisi järjestää nyt "rattijuopumusvalvontamaratonin" – muistuttaa lisäksi tärkeästä asiasta

Hurja video heinäkuulta – rattijuoppo aiheutti kolarillaan kolmen ihmisen kuoleman 1:04

Poliisi kertoo toteuttavansa 24 tuntia kestävän rattijuopumusvalvontamaratonin tänä viikonloppuna. Valvonta alkaa perjantaina 14.12. kello 14 ja se päättyy lauantaina 15.12. samaan aikaan. 

Katso video heinäkuulta – rattijuoppo aiheutti kolarillaan kolmen ihmisen kuoleman

Tavoitteena on toteuttaa mahdollisimman kattavaa ja tehokasta rattijuopumusvalvontaa poliisilaitosten käytettävissä olevilla valvontaresursseilla. Poliisi muistuttaa, että auto tulee jättää kotiin, jos aikoo käyttää alkoholia.

– Pikkujoulujuhliin lähdettäessä auto on syytä jättää kotiin ja käyttää esimerkiksi julkisia kulkuvälineitä, jos aikoo juhlistaa pikkujouluja alkoholilla. Tärkeää on myös muistaa se, että jos illalla on tullut nautittua alkoholipitoisia juomia, voi päihteet näkyä veressä vielä seuraavana aamuna ja jopa vielä päivälläkin, muistuttaa Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Kallio tiedotteessa.

Juopumuksia eniten nyt

Poliisin mukaan rattijuoppoja jää vuosittain kiinni noin 18 000. Poliisin vajaa kuukausi sitten toteuttamassa tehostetussa pikkujoululiikenteen valvonnassa jäi kahden viikonlopun aikana kiinni yhteensä 252 rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa. Heistä 75 kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. 

Poliisin mukaan rattijuopumusvalvontaa tehdään nyt, sillä rattijuopumustehtävien ja -rikosten määrät ovat suurimmillaan marraskuun ja joulukuun viikonloppuöinä. Myös alkoholionnettomuudet keskittyvät tähän ajanjaksoon.

Lue myös:

    Uusimmat