Poliisilta uutta tietoa Viertolan kouluampumisesta – toinen tytöistä pääsee kotihoitoon

Poliisilta uutta tietoa Viertolan kouluampumisesta – toinen tytöistä pääsee kotihoitoon 3:09
Poliisilta uutta tietoa Viertolan kouluampumisesta: uhri kotihoitoon.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos kertoo tiedotteessaan edistyneensä Vantaan Viertolan kouluampumisen tutkinnassa.

Suurin osa kuulusteluista on saatu tehtyä. Esitutkintaa on tehty tiiviissä yhteistyössä eri viranomaisten kanssa, mukaan lukien syyttäjä.

– Kuulusteluita on tutkinnan aikana tehty kymmeniä, yksin tämän viikon aikana toistakymmentä. Kuulustelut jatkuvat myös viikonloppuna ja myös epäiltyä päästään kuulustelemaan viikonlopun aikana uudemman kerran, kertoo rikoskomisario Marko Särkkä.

– Molemmat loukkaantuneet tytöt ovat edelleen sairaalahoidossa. Toisen loukkaantuneen tila on edelleen kriittinen, mutta toinen tytöistä on pääsemässä kotihoitoon tänään, Särkkä jatkaa.

– Tapaukseen liittyvän ampuma-aserikoksen tutkinta etenee lisäkuulusteluin, sanoo Särkkä.

Poliisi tiedottaa tapauksesta lisää esitutkinnan edetessä.

Näin tapahtumat etenivät

Vantaan Viertolan alakoululla tapahtuneessa kouluampumisessa kuoli 12-vuotias poika ja loukkaantui erittäin vakavasti kaksi 12-vuotiasta tyttöä. Teosta epäillään 12-vuotiasta poikaa.

Ampuja saapui luokkaansa heti tiistaina 2. huhtikuuta aamuyhdeksän jälkeen ja ampui ensimmäisenä 12-vuotiasta luokkatoveriaan. Poika kuoli vammoihinsa heti. MTV Uutisten tietojen mukaan uhria ammuttiin kahdesti. 

Seuraavaksi poika ampui kahta samalla luokalla ollutta tyttöä, jotka ovat edelleen erittäin vakavasti loukkaantuneita ja yhä sairaalassa. Paikalla ollut opettaja ryhtyi antamaan uhreille hätäensiapua, kun taas toinen paikalle saapunut opettaja onnistui poistamaan ampujan koulusta puhumalla.

Ampuja poistui paikalta jalan ja hänen etsintöihinsä valjastettiin yli sata poliisia. Poliisi sai hänen kiinni Helsingin Siltakyläntieltä noin 50 minuuttia myöhemmin.

Tutkinnassa yllättävää tietoa Vantaan kouluampumisessa käytetystä aseesta – rikostoimittaja kertoo tuoreimmat tiedot 5:42
Näin rikostoimittaja Rebekka Härkönen kertoi Viertolan kouluampumisen tuoreimmista tiedoista maanantaina.

Uhrit yhä sairaalassa

Viimeisimpien tietojen mukaan toisen uhrin tila on yhä kriittinen. 

Toista poliisi pääsi kuulemaan viikonlopun aikana. Hän kertoi, mitä muisti tilanteesta, mutta kuulustelusta ei käynyt ilmi mitään sellaista, mitä poliisi ei olisi jo tiennyt.

Poliisi tutkii tapausta murhana ja ainakin kahtena murhan yrityksenä. 

Kaikkiaan poliisi on kuullut tähän mennessä kymmeniä henkilöitä Viertolan kouluampumiseen liittyen.

Poliisi on kertonut ampujan puhuneen poliisille "tyypillisen 12-vuotiaan tavoin" melko avoimesti tapahtumasta. Hän on kertonut myös siitä, mikä tekoon on johtanut. Hän on kertonut poliisille motiivina olleen kiusaamisen.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat