Poliisilta tärkeä viesti ihmisille, jotka haluavat auttaa kadonneen 14-vuotiaan pojan etsinnöissä

Poliisi pyytää pääkaupunkiseudulla kadonneen 14-vuotiaan pojan etsintöihin mukaan mieliviä ilmoittautumaan virallisia etsintöjä järjestäviin tahoihin. Poliisi toivoo, että etsintöjä voidaan järjestää johdetusti.

Huom! Uutista pävitetty 7.10. kello 12.54: Pojan nimi, kuva ja tapauksesta kertova video poistettu. Poika on löytynyt menehtyneenä. Aiheesta lisää täällä: Vantaalla kadonnut 14-vuotias löydettiin kuolleena Nurmijärveltä.

Komisario Kimmo Klemetti Itä-Uudenmaan poliisista kertoo, että poliisi suunnittelee parhaillaan, miten Vantaalla kadonneen 14-vuotiaan pojan etsintöjä jatketaan tänään.

– Täällä ruvetaan kokoamaan joukkoja ja pohtimaan suuntia. Edelleen toivotaan kovasti, että kansalaisilta tulisi vihjeviestejä. Jonkun verran onkin niitä tänään jo tullut.

Teiniä on etsitty tiistaista lähtien. 14-vuotias poika katosi tuolloin Vantaan Askistossa.

Viimeinen varmistettu havainto pojasta on tehty tiistaina noin kello 16 Espoon Lakistontiellä, Rinnekodin lähettyvillä.

– Sen jälkeen on tullut kaikenlaisia (varmistamattomia) havaintoja, mutta vielä ei ole osumaa tullut, Klemetti kertoo.

Poliisi on etsinyt nuorta suurin satsauksin Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepan sekä Puolustusvoimien avustuksella. Mukana on ollut muun muassa lennokkikalustoa, poliisikoiria ja helikopteri. Poliisi on myös pyytänyt keskiviikkoiltana Lakiston alueen asukkaita tarkastamaan pihansa ja piharakennuksensa.

Virallisten etsintöjen lisäksi huolestuneet kansalaiset ovat organisoineet omia etsintöjään. Sosiaalisessa mediassa julkaistujen päivitysten perusteella poikaa on haettu eri puolilta pääkaupunkiseutua myös viime yönä.

Poliisi toivoo, että henkilöt, jotka tahtovat auttaa pojan etsinnöissä, ilmoittautuisivat virallisten etsintöjen järjestäjille – ainakin jos etsinnät suuntautuvat alueille, joilla viralliset etsinnät ovat käynnissä.

Etsintöjen kannalta on parasta, jos ne suoritetaan organisoidusti.

– Jos meillä on vapepa ulkona suorittamassa etsintää, olisi hyvä, että vapaaehtoiset ilmoittautuisivat paikalla olevalle poliisille, että ovat käytettävissä. Tuolloin etsintä pysyy johdettuna. Muuten jos etsitään omia alueita jonkun havainnon perusteella, siihen emme pysty mitenkään puuttumaan, Klemetti sanoo.

– Jos tulee vapaaehtoisia, toivomme kuitenkin, että otettaisiin yhteyttä.

Klemetin mukaan viranomaiset suhtautuvat pojan löytymiseen optimistisesti, vaikka katoamisesta alkaa olla jo aikaa.

– Suoritamme etsintöjä tosissaan, emmekä ole vielä luovuttamassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja